Mieres serà el primer ajuntament garrotxí a fer servei només energies renovables

19/10/2016 - 13:55

El municipi passarà a formar part de la cooperativa Som Energia i en menys d’un mes tot el consum d’instal·lacions municipals i la il·luminació pública vindrà de fonts renovables. La resta de municipis també van fent passes cap a un consum més verd.

Mieres ha decidit canviar de subministrador elèctric i serà el primer municipi de la Garrotxa que farà servir energia 100% de fonts renovables per part de la cooperativa Som Energia. L’alcalde, Enric Domènech, ha explicat que han decidit fer el canvi motivat per ser una cooperativa, que en garanteix l’origen verd i donar exemple perquè més particulars facin el pas.

Abans d’un mes, Mieres calcula que l’energia que anirà a les dependències municipals com el pavelló i l’Ajuntament serà subministrada per aquesta companyia, a part de la il·luminació pública. Ara s’estan fent ajustaments i canvis de comptadors per a tenir-ho a punt.


 

Municipis: 

Relacionats

Article

El projecte EdiCitNet, finançat per la Unió Europea i amb una durada prevista de 5 anys, va néixer amb l'objectiu de demostrar que la implementació d'infraestructures verdes no ornamentals pot augmentar la producció sostenible d'aliments a nivell local, així com regenerar espais urbans apostant per una millora de la inclusió social.  Sant Feliu és l'únic municipi participant de l'estat espanyol.

Notícia

El Dia Mundial del Medi Ambient se celebra el 5 de juny a tot el món, i Sant Pol de Mar han aprofitat el amb l'entrada en servei de les plaques solars fotovoltaiques de l'escola Sant Pau.

Article

Actualment, Barcelona compta amb 113 espais de subministrament elèctric amb 896 punts de recàrrega de vehicles elèctrics. Una nova regulació municipal, pionera a l'Estat, te l'objectiu de multiplicar per sis aquests espais en els pròxims deu anys per promoure una mobilitat més sostenible i menys contaminant. Per fer-ho possible, s'ubicaran diferents instal·lacions per la recàrrega o intercanvi de bateries elèctriques en aparcaments en calçada i soterrats, centres comercials, benzineres, tallers o concessionaris d'automòbils.

Butlletí