Mieres serà el primer ajuntament garrotxí a fer servei només energies renovables

19/10/2016 - 13:55

El municipi passarà a formar part de la cooperativa Som Energia i en menys d’un mes tot el consum d’instal·lacions municipals i la il·luminació pública vindrà de fonts renovables. La resta de municipis també van fent passes cap a un consum més verd.

Mieres ha decidit canviar de subministrador elèctric i serà el primer municipi de la Garrotxa que farà servir energia 100% de fonts renovables per part de la cooperativa Som Energia. L’alcalde, Enric Domènech, ha explicat que han decidit fer el canvi motivat per ser una cooperativa, que en garanteix l’origen verd i donar exemple perquè més particulars facin el pas.

Abans d’un mes, Mieres calcula que l’energia que anirà a les dependències municipals com el pavelló i l’Ajuntament serà subministrada per aquesta companyia, a part de la il·luminació pública. Ara s’estan fent ajustaments i canvis de comptadors per a tenir-ho a punt.


 

Municipis: 

Relacionats

Article
Incorporar criteris d'igualtat de gènere a part d'estalvi i eficiència energètica

L’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet continua renovant i millorant l’enllumenat públic. En el segon semestre del 2020 s’han instal·lat 165 lluminàries noves de tecnologia LED. La inversió total ha estat d’uns 60.000€.

Article

Es tracta d'un format que ja s'està estenent fa temps en diferents ciutats europees, i que suposa una alternativa poc invasiva i molesta per a la resta d'usuaris ja que aprofita una infraestructura ja aixecada, i requereix molt poca obra. A més permet posar en marxa una xarxa que afavoreix a aquells usuaris que no tinguin plaça de garatge. Una cosa que ajuda a popularitzar més els cotxes elèctrics.

Article

La quarta edició de la campanya 'Connecta't a l'estalvi energètic' continua desenvolupant tot un seguit d'accions per ajudar a santfeliuencs i santfeliuenques a reduir el consum d'energia, i a estalviar en les factures de subministraments. Un servei que, amb la darrera pujada del preu del subministrament elèctric, pot suposar una ajuda per a moltes famílies del municipi. 

Butlletí