Premi Solar Europeu 2016

17/10/2016 - 12:12

El Premi Solar Europeu distingeix ciutats, governs locals, empreses, organitzacions i iniciatives per la implantació d’energies renovables i les seves estratègies vers la transició energètica.

 

El divendres 18 de novembre de 2016, el recinte Modernista de Sant Pau acollirà el Simposi i Acte de lliurament del Premi Solar Europeu 2016, un guardó que premia aquelles ciutats, governs locals, empreses, associacions,organitzacions, iniciatives i persones individuals que han destacat per la seva promoció de les energies renovables i els seus esforços vers la transició energètica.

Des de fa més de dues dècades, es convida els guardonats a una cerimònia de celebració en una ciutat europea. Enguany Barcelona és la ciutat escollida pel seu compromís amb l’ús sostenible dels recursos energètics.

L’acte principal començarà a les 12.00 hores, amb els parlaments de benvinguda del professor Peter Droege, president d’EUROSOLAR, i de Janet Sanz, tinenta d’alcalde d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat.

Tot seguit, es presentarà un programa de ponències entorn el tema “Polítiques i visió de la transició energètica”, que comptarà amb les aportacions de la doctora Dörte Fouquet, la directora d’EREF, Becker Büttner Held; el doctor Harry Lehmann, president de WCRE, Umweltbundesamt (Oficina Federal del Medi Ambient d’Alemanya), i de Domingo Jiménez Beltrán, president de la Fundación Renovables.

Per altra banda, a banda de la presentació dels treballs dels guardonats, un grup d’experts d’arreu del món debatran entorn el tema “Cap a la democràcia energètica”, amb la participació de Cristina Castells, directora de l’Agència Local d’Energia de Barcelona; Francesc Pujol, membre del Consell Rector de Som Energia; Dirk Vansintjan, president of REScoop.eu; el doctor Josep Puig, vicepresident d’EUROSOLAR, EUROSOLAR Espanya, i Stephan Grüger, diputat al Parlament de Hessen i vicepresident d’EUROSOLAR.

Així mateix, al matí, com a activitat complementària a l’acte principal, tindrà lloc una visita guiada a les instal·lacions energètiques de Sant Pau, en què es mostraran el funcionament sostenible dels edificis de l’antic hospital.

La participació en l’acte és gratuït i les inscripcions estan obertes per a totes aquelles persones que hi estiguin interessades fins al 9 de novembre de 20016.


Categories: 

Relacionats

Article

Investigadors de la URV elaboren un sistema capaç de minimitzar l’impacte econòmic i ambiental en la configuració de comunitats energètiques d’energia renovable.

Article

El Centre d’Innovació i Formació Boca de la Mina de la Diputació de Tarragona a Reus tindrà una caldera de biomassa que abastirà d’energia el centre, el CEE Alba i l’Escola Oficial d’Idiomes.

Article

Té l’objectiu de reduir el consum d’energia, augmentar el consum d’energia renovables i disposar d’eines avançades d’avaluació del consum · Es tracta d’una iniciativa que l’Ajuntament recull de la Diputació de Barcelona i que inclou mesures d’estalvi en l’ús de recursos i de millora de l’eficiència energètica de les instal·lacions esportives

Butlletí