En marxa una nova campanya cívica per fomentar el reciclatge de residus a Santa Coloma de Gramenet

18/10/2016 - 10:35

Al costat dels contenidors, els informadors demanen la col·laboració del veïnat perquè recicli correctament els seus residus.

L'Ajuntament, a través de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), ha iniciat una campanya cívica per demanar a la població que recicli correctament els seus residus. Amb aquest objectiu, s'han posat en marxa un conjunt d'actuacions de proximitat amb informadors de carrer que interactuen directament amb els veïns i les veïnes a peu dels contenidors de la recollida selectiva, informant-los i donant-los consells sobre com millorar el reciclatge. Amb el missatge «Jo reciclo la meva ciutat», aquesta campanya està finançada pels Sistemes Integrats de Gestió Ecoembes i Ecovidrio i actua com un pla d'ocupació, ja que serveix perquè un total de 144 persones, aturades de llarga durada en l'àmbit metropolità , puguin reinserir-se en el mercat laboral durant 4 mesos.

A Santa Coloma la campanya va començar el 30 de setembre al Fondo, ha continuat per Santa Rosa i Singuerlín i s'està fent visible en tots els barris.En les properes setmanes, les persones que informen estaran als barris del Centre, Riu Nord i Sud (del 14 al 18 de novembre), Llatí (19 i 20 de novembre) i Les Oliveres, Singuerlín i la Guinardera (del 21 al 24 de novembre). En total es duran a terme 224 accions per aconseguir ampliar la recollida selectiva de residus, que actualment se situa en un 33,73% de mitjana en el territori metropolità.

Jornada de la FAVGRAM pel civisme

En aquest sentit, la Federació d'Associacions de Veïns de Santa Coloma de Gramenet (FAVGRAM), en col·laboració amb l'Ajuntament, ha organitzat el diumenge 16 d'octubre una jornada ciutadana per tercer any consecutiu, que està dedicada a conscienciar sobre la preservació del medi ambient, el coneixement, la protecció de la natura i el foment del civisme. El motiu d'aquesta convocatòria està relacionat amb el compliment de les tres «R», que beneficia tota la població: reduir, reutilitzar i reciclar. 

La FAVGRAM va iniciar aquestes jornades en 2014, coincidint amb el Dia Mundial de les Aus (5 d'octubre), per sensibilitzar la ciutadania sobre l'afectació a les migracions que produeixen les línies de molt alta tensió (MAT) i incidir en el rebuig a la instal·lació de la MAT a la nostra ciutat.

Aquest any la jornada ciutadana, que busca conscienciar el veïnat en la necessitat de reciclar i conservar neta la via pública, també oferirà una exhibició i vol d'aus rapinyaires, a part de diversos tallers dedicats especialment als més petits (creació d'instruments musicals amb material reciclat, preparació de sabó, com fer un compostatge de matèria orgànica, entre d'altres). El Centre d'Educació Ambiental Ecometròpoli col·labora en el desenvolupament dels tallers.


 

Categories: 

Relacionats

Notícia

35 ajuntaments d'arreu d'Espanya han rebut els reconeixement Pajaritas Azules 2020 per l'excel·lència de la seva gestió de la recollida selectiva de paper i cartró per reciclar. Entre aquests diversos de catalans.

Notícia

Els dies 3 i 6 de febrer els Mercats Municipals del Sagarra i Singuerlín a Santa Coloma de Gramenet estan acollint, respectivament, la quarta edició de la campanya “La bossa o la vida”, en horari de 8:30 a 13:30 h. El propòsit final és la sensibilització tant a comerciants com a ciutadania del consum excessiu de bosses de plàstic i les  nefastes conseqüències pel Medi Ambient.  

Article
Incorporar criteris d'igualtat de gènere a part d'estalvi i eficiència energètica

L’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet continua renovant i millorant l’enllumenat públic. En el segon semestre del 2020 s’han instal·lat 165 lluminàries noves de tecnologia LED. La inversió total ha estat d’uns 60.000€.

Butlletí