Comença la construcció de la depuradora d’Avià amb la previsió d’estar enllestida en dotze mesos

10/10/2016 - 12:48

Les obres de construcció de la depuradora del poble han començat oficialment a la zona sud del Pla de Graugés.

El dia més important de la legislatura”, deia aquest matí el regidor de l’Ajuntament d’Avià Josep Subirana. No era per menys. Tal com estava anunciat, les obres de construcció de la depuradora del poble han començat oficialment a la zona sud del Pla de Graugés, uns metres més avall del llac de Graugés.

Membres de l’empresa concessionària (que també n’assumeix la construcció), OMS-SACEDE, i representants de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) s’han desplaçat a la zona de les obres per signar l’acta de replanteig, és a dir, l’informe que confirma que la ubicació de les obres és l’adient, que es compta amb tots els permisos necessaris i que el projecte està aprovat, de manera que no hi ha cap impediment per començar la construcció.

En principi, segons ha explicat el cap de les obres, Carles Berdonces, la depuradora d’Avià hauria d’estar enllestida en el període d’un any. “Aquest és el planning i treballarem perquè així sigui. L’únic factor que podria endarrerir les obres és l’escomesa elèctrica, però ja s’està treballant per evitar-ho i els dotze mesos haurien de ser més que suficients”, ha dit.

Les característiques de la instal·lació

El mecanisme que utilitzarà la depuradora és el que utilitzen moltes de les que ja estan en funcionament per tot Catalunya, ha afirmat Carles Berdonces. “Es tracta d’un sistema que portarà les aigües residuals de tot el poble a la depuradora a través de col·lectors per tal que tornin a la riera amb la qualitat adient”, ha detallat el cap d’obres.

Les obres per posar en funcionament la depuradora es divideixen en dos projectes: l’edificació de l’estació de servei i la instal·lació de tot l’entramat de col·lectors. D’entrada, el primer projecte és el que comença avui i té un cost de 974.000 euros sense IVA. Pel que fa al segon projecte, el referent als col·lectors, se n’ha executat més d’un 90% i només queden pendents tres trams que “es completaran en els propers mesos sense cap tipus de problema”, ha dit la direcció de les obres.

Tot plegat, ha de servir per construir una depuradora capaç de tractar les aigües residuals produïdes per 2.750 habitants. Actualment, Avià en té 2.250, de manera que no hi hauria d’haver cap problema per tractar totes les aigües residuals que el poble generi un cop ladepuradora estigui en funcionament.


 

Municipis: 
Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

El consorci Besòs-Tordera treballa amb un projecte per potabilitzar l'aigua que sanegen les depuradores de Granollers, Caldes i Santa Maria de Palautordera.

Notícia

La Comissió Interdepartamental de Sequera també ha definit que el municipi de Vallirana, a petició del propi ajuntament, se situï en l’escenari d’emergència per l’esgotament dels recursos propis

Notícia
L'EDAR de Granollers millorarà també les instal·lacions per generar biogàs

El Consorci Besòs Tordera obté tres subvencions per import superior a un milió d’euros del Programa BIOGÁS impulsat per l’IDAE amb fons Next Generation EU

Butlletí