Més productes ecològics als menjadors escolars de Sabadell

10/10/2016 - 12:04

Es fomentarà el menjar amb certificació ecològica i de proveïdors de proximitat als ingredients de base dels menús.

Amb l’objectiu d’oferir un servei cada cop millor als menjadors escolars gestionats per l’Ajuntament de Sabadell, a través del sistema de gestió unificada, l’Ajuntament i l’empresa concessionària han arribat a un acord per introduir diverses novetats aquest curs 2016-2017. Entre les millores, es fomentarà el menjar amb certificació ecològica i de proveïdors de proximitat als ingredients de base dels menús. Així mateix, la ràtio monitors/alumnes serà la mateixa que el curs passat, però s’incorporen sis monitors més per donar suport als centres que, per diferents circumstàncies, ho requereixen.

Tal com ha explicat el tinent d’alcalde d’Acció Social i Cultura i regidor d’Educació, Joan Berlanga, “des del Govern tenim la convicció que és important canviar l’actual model de consum i avançar en la implantació d’un consum de proximitat i ecològic i és per això que hem treballat per introduir aquestes millores”. En aquest sentit, al servei de menjador guanyaran presència productes com la carn, els lactis, la fruita i la verdura, els llegums o el pa ecològics i provinents de diferents parts de Catalunya.

A hores d’ara, 25 escoles públiques d’educació infantil i primària integren el sistema de gestió unificada. També l’ESE La Serra, amb la qual cosa el nombre total de menjadors adherits és de 26. Amb la gestió unificada, l’Ajuntament facilita que tots els centres educatius disposin de servei de menjador, donant així resposta a la necessitat d’equitat en l’oferta que els centres públics poden oferir als usuaris. Alhora es propicia la conciliació de les vides laboral i familiar i es garanteix que els infants en situació més vulnerable i el conjunt de nens i nenes tinguin a l’abast un servei de màxima qualitat.

El servei de menjador als centres adherits parteix de la base que una dieta equilibrada i uns bons hàbits alimentaris són fonamentals per al desenvolupament dels infants i joves. És per això que s’ofereixen menús equilibrats, revisats i supervisats periòdicament pel Servei de Salut de la Generalitat de Catalunya, amb intermediació del servei local de Promoció de la Salut.

Així mateix, per tal de donar més facilitats als pares i mares, es manté informades les famílies sobre els menús diaris, se’ls remeten recomanacions de sopar i es posa a disposició un dietista per fer consultes en línia, per tal d’ajustar, complementar i optimitzar la nutrició equilibrada dels infants, tot partint del que els infants han dinat cada dia.


 

Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

L’Ajuntament de Sabadell i Vimusa impulsen la rehabilitació energètica del parc públic d’habitatges.
Article

El Vallès Occidental inicia una campanya per a sensibilitzar i informar la ciutadania sobre la situació de sequera i donar consells d’estalvi.

Butlletí