SB Renova: nova etapa en la recollida de residus i la neteja a Sant Boi de Llobregat

06/10/2016 - 17:24

El primer pas es la renovació del sistema de recollida selectiva a tot Sant Boi de Llobregat.

L’Ajuntament de Sant Boi inicia una nova etapa per a la millora de l'espai públic. L'alcaldessa, Lluïsa Moret, i el tinent d'alcaldia de Ciutat Sostenible, Josep Puigdengolas, han presentat la nova etapa, identificada per la marca SB Renova. El primer pas serà la renovació del sistema selectiva de residus domiciliaris.

El nou sistema de recollida bilateral de residus es començarà a desplegar a la ciutat des del dia 3 d'octubre. En un termini de dos mesos es renovaran tots els contenidors de la ciutat (1737 contenidors nous en sustitució dels actuals) i des de l'inici hi haurà 5 nous camions de recollida. El mateix dia es posarà en marxa un nou sistema de recollida de mobles i trastos vells, amb dies fixos per zones.

L'alcaldessa, Lluïsa Moret, ha explicat que "després d'aquest primer pas,a partir d'ara s'aniran succeïnt accions per a la millora de l'espai públic, com la posada en marxa de nous models i maquinàries per a la neteja viària o el manteniment del verd urbà i les zones ajardinades".

La renovació del sistema de recollida selectiva de residus comportarà la major inversió prevista pel govern municipal en aquest mandat , que ascendeix a un total de 5,2 milions d’euros (4 milions es finançaran amb fons de la Diputació de Barcelona).

Segons l'alcaldessa, "juntament amb el gran esforç d'aportació de recursos que l'Ajuntament està fent per millorar, caldrà comptar amb la corresponsabilitat dels veïns i les veïnes ". "Farem campanyes informatives i de conscienciació", ha dit, "per exemple en relació a la recollida dels excrements d'animals, però també treballarem des de la sanció per generar rebuig social contra els incivics".

El tinent d'alcaldia de Ciutat Sostenible, Josep Puigdengolas, ha afirmat que "el nou sistema de recollida selectiva expressa el compromís de la ciutat amb el medi ambient i dona resposta a la demanda de la ciutadania per un Sant Boi sostenible". "Necessitem arrribar a les ràtios de recollida selectiva que la normativa fixa de cara a l'any 2020", ha afegit, "i no només pel medi ambient, sinó també perquè l'incompliment tindrà repercusions econòmiques".

Els nous contenidors són més fàcils d’usar, més nets i més resistents al vandalisme i al foc. Tenen més capacitat (en especial, els de matèria orgànica) i estan totalment adaptats per a persones amb discapacitat física o visual. Es poden ubicar millor al carrer i ocupen menys espai. Els nous camions funcionen amb gas natural comprimit i són més eficients, més silenciosos i menys contaminants.

SB renova

La marca que identifica la nova etapa de millora contínua de la qualitat de l’espai públic a Sant Boi és SB renova, tant pel que fa a la recollida selectiva de residus (Sant Boi Reciclem) com a la neteja (Sant Boi Netegem). SB renova compta amb una pàgina web que recollirà ara tota la informació sobre el desplegament del nou sistema de recollida de residus..

Neteja i qualitat de l'espai públic

L’Ajuntament elabora en l'actualitat un pla de millora de la qualitat de l’espai públic a Sant Boi (zones verdes, jocs infantils, terrasses de bars i voltant, voreres…). A més, d’aquí a final d’any es farà una inversió important per a l’adquisició de maquinària i material mòbil de neteja viària (escombradores mecàniques, furgonetes i equips per a la neteja de grafiti i del clavegueram).


 

Relacionats

Butlletí