Rueda, el Festival Internacional de Cinema Ciclista de Barcelona

dijous, 6 octubre, 2016 - 00:00 a diumenge, 9 octubre, 2016 - 23:59
Cinemes Texas
Geolocation

Cinema. Rueda, el Festival Internacional de Cinema Ciclista, es celebrarà del 6 al 9 d’octubre als cinemes Texas.

RUEDA, el Festival Internacional de Cinema Ciclista de Barcelona, celebra la seva segona edició els propers 6, 7, 8 i 9 d’octubre als Cinemes Texas.

El festival pretén ser un espai per mostrar històries construïdes al voltant del món de la bicicleta i un esdeveniment cultural que promou l’ús de la bicicleta a Barcelona. Amb una acurada programació, que aborda tots els gèneres, el Festival vol arribar a tots els amants de les bicicletes, ideal tant per a qui les consideren un mitjà de transport, com per als esportistes, o per a aquells que veuen en elles un símbol de llibertat i aire fresc o fins i tot un instrument de reivindicació.

Entre la programació destaquen títols com Ovarian Psycos, dones de color que patrullen sobre les seves bicis el Eastside de Los Angeles, una tribu irreverent que utilitza les bicicletes per fer front a la violència de gèenere i per a reconquistar la seva identitat i territori. Un film seleccionat i premiat en importants festivals com Hotdocs de Canadà i que Rueda estrena en exclusiva a Espanya. Sven, documental que analitza de primera mà l’últim any de carrera i la ment de Nys Sven, estrella del cyclocross o Marinoni: The Fire in the Frame, film canadenc que Rueda estrena també per primera vegada a Espanya i que segueix l’últim repte de Giuseppe Marinoni, campió de ciclisme a la Itàlia dels ’50 i avui super reconegut constructor de quadres artesanals. Els ultrafondistes podran gaudir del documental Brevet, París-Brest-París, 1230 kilòmetres, d’una tirada, dia i nit.

El festival projectarà obres de tots els gèneres : documentals , animacions i petites joies de ficció, algunes amb aire de realisme màgic sobre rodes i fins i tot històries de desamor i rumbs perduts… En definitiva, tres dies de cinema amb una quinzena de títols que ens mostren històries de vida, pinyons i pedals, històries individuals i col·lectives de superació i il·lusió.

D’altra banda, en la seva segona edició, el festival compta amb un gran nombre d’activitats paral·leles. La gran novetat és el Rueda Kids, dues sessions d’animacions i curts, per franges d’edat diferents, pensades perquè els més petits comencin a somiar aventures ciclistes.Una altra de les novetats és l’Exposició “Dibuixa i Pedala & Friendsque reuneix il·lustradors professionals aficionats a la bicicleta així com aficionats al llapis i professionals del ciclisme. L’exposició s’inaugura el 29 de setembre a les 19:30h i permanecerà fins al 20 d’octubre a la galeria El Diluvio Universal (C / Guilleries 3, Barcelona).

En l’actualitat -i fins al 30 de setembre-, està en marxa el concurs #LevisCommuterX Rueda on els participants han de pujar a les seves xarxes socials un vídeo amb el tema “Ciclistes urbans de la teva ciutat”, gràcies al qual podran guanyar un outfit commuter de Levi ‘s Commuter.

El festival tancarà la seva segona edició a la Base Nàutica de la Mar Bella on el diumenge 9 d’octubre es muntarà una jornada festiva amb el Mercat al Rueda, un mercat de venda de segona mà d’articles ciclistes, un torneig de Bike Polo, activitats infantils, street food, música i la Geocentrum, una cursa a l’estil gimcana per veritables aficionats a les emocions fortes.

Organitzador: 
Ajuntament de Barcelona
Etiquetes: 
Categories: 
Mobilitat

Relacionats

Notícia

La Setmana de la Mobilitat de Lleida continua fins divendres 22 de setembre

Article


La BaixCicletada tindrà lloc el dia 1 d’octubre en el marc de la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible que se celebra del 16 al 23 de setembre. Es tracta d’una activitat gratuïta oberta  tothom que vulgui gaudir d’un recorregut en bicicleta pel Baix Llobregat.  

Notícia

És fruit del conveni signat el febrer de 2022 amb l'entitat sense ànim de lucre.

Butlletí