El primer hort comunitari de Sant Cugat es posa en marxa a Mira-sol amb prop de 180 usuaris

28/09/2016 - 11:29

La voluntat de l’Ajuntament és exportar aquesta experiència pilot, emmarcada en el programa Cultiva’t, a d’altres punts del municipi.

La tinent d’alcalde de Presidència, Cultura i Promoció de la Ciutat, Carmela Fortuny, i el regidor de Medi Ambient, Joan Puigdomènech, van assistir ahir a l’acte de lliurament de claus de l’Hort comunitari de Mira-sol.

Situat al costat del Casal de Mira-sol, el primer hort comunitari de Sant Cugat ocupa un solar de 3.200 metres quadrats amb 40 parcel·les per a ús de veïns, una zona d'hort comunal (7 parcel·les), un hivernacle, una pèrgola, un espai de lleure, una zona de compostatge comunitari i diferents espais d’emmagatzematge.

L’Hort comunitari de Mira-sol va néixer com a proposta del Consell de barri i s’ha posat en marxa des de l’entitat Cíclica amb el pressupost de lliure disposició. Forma part del programa d’horts urbans Cultiva’t, que l’Ajuntament ha engegat amb l’objectiu de posar a l’abast del ciutadà una xarxa de terrenys de propietat pública o privada per a la pràctica de l’horticultura urbana ecològica.

La tinent d’alcalde Carmela Fortuny, presidenta del Consell de barri de Mira-sol, va apuntar durant el lliurament de claus que l’Hort comunitari de Mira-sol “és una experiència pilot que no tinc cap mena de dubte que serà extrapolable a altres indrets de la ciutat”. L'acte va anar acompanyat d'una assemblea dels seus 179 usuaris i la plantada d'un arbre.


 

Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Notícia
Barcelona reparteix collita dels horts dels terrats municipals

La instal·lació impulsa aquesta acció de solidaritat de quilòmetre zero amb el doble objectiu d’ajudar aquells rubinencs i rubinenques que més ho necessiten durant l’estat d’alarma per coronavirus i d’evitar el malbaratament dels aliments cultivats

Notícia

L’Ajuntament de Rubí ha programat un curs pràctic de jardineria i horticultura dirigit a una dotzena de joves en risc d’exclusió social. L’objectiu d’aquesta formació, que s’impartirà als horts municipals de Cova Solera entre els mesos de març i maig, és oferir recursos a les persones participants perquè els sigui més fàcil trobar feina.

Butlletí