Argentona amplia la recollida selectiva porta a porta

El 3 d'octubre el barri del Cros s'estrena amb el nou servei
26/09/2016 - 09:33

A principis d´any es va dur a terme un procés participatiu en què els veïns del barri del Cros d'Argentona van poder escollir entre tres models alternatius de recollida porta  a porta.

El dilluns 3 d´octubre es posarà en marxa al barri del Cros el nou sistema de recollida de la brossa porta a porta, que deixarà enrere els tradicionals contenidors de superfície al veïnat. A principis del 2017 l´ampliació del porta a porta s´estendrà a les urbanitzacions de Les Ginesteres, Can Ribosa, Can Raimí i Can Cabot, que permetrà al municipi comptar amb un únic model de recollida.

Ja han començat a retirar-se els tancats de fusta on es troben els contenidors de superfície i s'enviarà una carta a tots el veïnat. En els propers dies un equip d'informadors format per sis persones visitarà els més de 300 habitatges del Cros per tal de recordar als veïns sobre la implantació del porta a porta al barri, informar-los sobre el funcionament d´aquesta recollida i lliurar-los alguns materials com, per exemple, el cubell de l´orgànica o les bosses per a la fracció de rebuig, entre d´altres. En cas de no trobar ningú a casa, els informadors faran una segona visita i, en darrer terme, es deixarà un avís a l´habitatge per tal que el veí o veïna ho reculli a l´Oficina municipal del Cros. L´horari d´atenció al públic de l´oficina és de dilluns a divendres de 9 del matí a 1 del migdia i els dijous també de 4 a 7 de la tarda.

MODEL PORTA A PORTA 

A principis d´any es va dur a terme un procés participatiu en què els veïns del barri del Cros van poder escollir entre tres models alternatius de recollida porta  a porta. Lopció escollida majoritàriament va ser que l´empresa encarregada de la recollida deixarà al vespre un contenidor de tamany mitjà a la porta dels blocs de pisos i que a la nit, un cop els veïns dipositin les bosses amb la fracció que toqui aquell dia, els retirarà del carrer.

El dilluns 3 d´octubre al matí es retiraran definitivament tots els contenidors del carrer, a excepció del de recollida de vidre, per tal que al vespre ja es dugui a terme amb tots els efectes la primera recollida de la brossa sota el model porta a porta.

Durant els primers dies de posada en marxa del nou sistema, hi haurà informadors al carrer que assessoraran i acompanyaran els veïns i veïnes en aquest procés d´adaptació.


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

L'Ajuntament de Cunit canviarà el model de recollida de residus actual per un model que combina la recollida porta a porta i els contenidors intel·ligents.

Notícia

El barri residencial de Vistalegre de Mataró adopta un sistema de llençar la brossa i recollida de residus mixt entre els existents a les urbanitzacions i el del Centre

Notícia

Hi haurà tres models adaptats a les particularitats de cada barri: els contenidors intel·ligents, el porta a porta i les àrees temporals de recollida. L’objectiu és millorar l’índex de reciclatge de la ciutat, que el 2022 se situava al 51,94%, i apostar per la reducció i reutilització com a mesures. Es faran reunions amb les associacions de veïns i veïnes i una campanya comunicativa als barris per explicar totes les novetats

Butlletí