Expoelectric presentarà l’e-Casa, una llar eficient amb el vehicle elèctric endollat a la xarxa

23/09/2016 - 14:34

La 6a edició d’Expoelectric presentarà com a gran novetat l’e-Casa, “la llar eficient endollada al vehicle elèctric”, una activitat promoguda per l’Institut Català d’Energia i pionera a nivell europeu que recrearà un habitatge autosuficient energèticament que utilitza el vehicle elèctric com a font d’energia. Aquesta llar estarà equipada amb elements de generació d’energia renovable, com plaques solars i molins de vent, per proveir-se d’energia neta i sostenible.

 

L’e-Casa cerca mostrar a la ciutadania un nou paradigma d’habitatge altament eficient en el qual el vehicle elèctric ja no és només un mitjà de transport, sinó que esdevé un element capaç de subministrar energia a la xarxa per a l’ús domèstic. També pretén posar de manifest els beneficis que podria aportar una llar d’aquest tipus a nivell d’estalvi energètic i econòmic així com de reducció d’emissions.

Aquesta nova activitat s’estrenarà a l’edició d’enguany d’Expoelectric, que acollirà Barcelona del 29 de setembre al 2 d’octubre. La fira és l’esdeveniment més important de vehicles elèctrics del sud d’Europa i ha aconseguit consolidar-se a la ciutat comtal com la cita ineludible dins el calendari europeu d’esdeveniments urbans sobre mobilitat sostenible.

Impulsat per la Generalitat de Catalunya, a través de l’Institut Català d’Energia (ICAEN), l’Ajuntament de Barcelona, la Diputació de Barcelona i el Col·legi d’Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona (ENGINYERS BCN), Expoelectric convertirà Barcelona un any més en un aparador del vehicle elèctric i de les últimes tecnologies d’estalvi energètic per a vehicles en l’àmbit de la mobilitat, mitjançant un conjunt d’activitats lúdiques i divulgatives, gratuïtes i adreçades a tots els públics.

Així mateix, les e-Jornades s’incorporen aquest any al ventall d’activitats de l’esdeveniment amb l’objectiu de debatre sobre el present i el futur del vehicle elèctric, amb un programa d’activitats i conferències dirigides a professionals del sector.

El punt de trobada del vehicle elèctric
L’esdeveniment, que ja compta amb la participació d’algunes de les principals empreses del sector, permetrà als visitants provar a l’Expotest l’última tecnologia dels nous models de vehicles elèctrics i d’híbrids endollables de marques com Renault, Volkswagen, Nissan o KIA. L’Expotest consta d’un circuit tancat de proves especial per a motocicletes i bicicletes elèctriques, així com d’un recorregut en trànsit obert per a les proves de cotxes.

Tornen els e-Col·loquis, les xerrades informatives per abordar tot tipus de qüestions relacionades amb l’ús dels vehicles elèctrics, i l’e-Concert, el concert musical en directe que se celebrarà al mateix temps que circulen vehicles elèctrics al seu voltant, entre l’escenari i l’auditori. Una demostració innovadora i única a Europa per a què el públic assistent visqui en primera persona la millora de l’entorn en una ciutat 100% elèctrica.

Expoelectric també aproparà la mobilitat de zero emissions als més petits amb els circuïts de motos elèctriques i de karts elèctrics, combinats amb xerrades sobre seguretat viària i jocs infantils, per sensibilitzar als infants sobre la importància d’adquirir uns hàbits de consum energètic sostenibles i responsables en tots els àmbits.


Categories: 

Relacionats

Article

Al llarg de l’any 2023 l’Associació per a la Promoció del Transport Públic (PTP) en el marc de la celebració dels seus 30 anys, organitza diverses activitats adreçades a socis i sòcies, i també, adreçades al conjunt de la ciutadania. 

Article

Santa Coloma de Gramenet millora les zones d’estada i passeig per fer-les més saludables. La inversió més recent a l’entorn del parc fluvial supera els 3.600.000 euros.

Butlletí