Foment de la recollida selectiva de la matèria orgànica a Palautordera

05/09/2016 - 09:26

Aquest mes de setembre s’inicia una campanya per fomentar el reciclatge dels residus orgànics a través d’unes visites informatives a totes les llars i del lliurament de material per separar correctament aquests residus a casa.

La campanya que s’engega al setembre té per objectiu fomentar la recollida selectiva dels residus orgànics i els beneficis ambientals que comporta separar-los correctament. En aquest sentit, una educadora ambiental visitarà totes les llars per tal d’informar sobre el reciclatge dels residus orgànics i lliurar el kit de l’orgànica.

El kit de l’orgànica, format per un cubell airejat, bosses compostables i un fulletó informatiu, us serà de gran ajuda a l’hora de separar correctament l’orgànica a casa:

  • Cubell airejat. Resulta molt pràctic per separar les restes orgàniques quan estem preparant algun àpat, ja que per les seves dimensions el podem tenir en un lloc ben accessible.
  • Bosses compostables. Estan fetes amb midó de blat de moro i són 100% compostables. A més, si les col·loquem al cubell airejat, permeten la transpiració del seu contingut i eviten que s’hi facin sucs i males olors.
  • Fulletó informatiu. Per recordar com separar l’orgànica i què se’n fa un cop la dipositem al contenidor marró.

El 44% dels residus que generem a casa són residus orgànics. Tot i això, a Santa Maria de Palautordera, només en recollim selectivament el 16%. L’orgànica que llencem al contenidor de la fracció resta es transporta fins a la incineradora de Mataró, amb el cost ambiental i econòmic que això suposa.

L’orgànica que separem a casa i dipositem al contenidor marró es transporta fins a la planta de tractament biològic de Granollers. Aquí, els residus orgànics es reciclen através d’un procés biològic pel qual se sotmeten a un tractament de digestió imaduració, gràcies a les quals s’obté compost de primera qualitat que es pot utilitzarcom a adob. Alhora, durant aquest procés es genera biogàs per l’acció dels microorganismes de la matèria orgànica el qual s’aprofita per obtenir electricitat.


 

Categories: 

Relacionats

Notícia

L’ampliació de 4 a 10 centres educatius participants en el Projecte Olinet ha permès recollir 1.851 litres d’oli usat durant 2023. La xifra duplica de llarg els 733 litres aconseguits l’any anterior

Article

Abans de la implantació del sistema Porta a Porta, el percentatge de recollida selectiva de residus era del 45 %.

Notícia

Durant aquest mes de novembre i fins als primers dies de desembre el Consorci de Gestió de Residus del Vallès Oriental substitueix a Sant Fost de Campsentelles els contenidors de recollida selectiva d’envasos lleugers, de paper-cartó i de vidre per contenidors de càrrega lateral.

Butlletí