Barcelona renovarà la senyalització dels carrils bici per evitar accidents

Televisió de Catalunya

01/09/2016 - 18:28

Entre les novetats destaquen la introducció d'una senyalització específica per a passos de vianants que travessen els carrils bici bidireccionals i per a aquells carrils en els quals les bicicletes circulen en sentit contrari als vehicles.

L'Ajuntament de Barcelona ha anunciat aquest estiu la implementació d'un nou manual de senyalització dels carrils bici de la ciutat que té com a objectiu millorar la seguretat dels ciclistes, reduir els conflictes amb els vianants i millorar la connectivitat d'aquestes vies.

Entre les novetats que suposa la renovació d'aquest manual destaquen la introducció d'una senyalització específica per a passos de vianants que travessen els carrils bici bidireccionals i per a aquells carrils en els quals les bicicletes circulen en sentit contrari als vehicles.

També es contemplen en profunditat els temes de semaforització o l'aplicació de nous elements de seguretat per a cotxes i vianants.

La regidora de Mobilitat de l'Ajuntament de Barcelona, Mercedes Vidal, ha parlat d'aquest nou manual: "Aquest consistori té un pla molt ambiciós d'ampliació del carril bici a la ciutat, i això fa necessari una revisió dels criteris de senyalització. S'ha elaborat un nou manual amb uns criteris consensuats amb les entitats ciclistes que busca millorar la convivència especialment entre vianants i ciclistes".

Vidal també ha recordat que entre els objectius de l'executiu municipal hi ha el de triplicar els quilòmetres de carril bici que hi ha a la ciutat creant una xarxa més "clara, coherent, completa i ben connectada" que passi dels 116 quilòmetres disponibles avui dia a més de tres-cents.

La nova senyalització suposarà l'aplicació d'un nou pictograma que haurà de ser present en tots els carrers amb carrils bici abans de final d'any.


Categories: 

Relacionats

Notícia

Només cinc ciutats han estat elegides a escala europea, i dues són a Catalunya. La subvenció per a cada ciutat oscil·la entre els 65.000 i els 85.000 euros, i està recolzada per FedEx.

Notícia

El Pla de mobilitat urbana (PMU) és el full de ruta de les polítiques de mobilitat a Barcelona per als pròxims sis anys. Entre abril i juny hi haurà un període de debat amb una dotzena de trobades amb entitats per abordar aspectes concrets de la mobilitat, com l’accessibilitat, el gènere, la sostenibilitat i la mobilitat sanitària o l’escolar.

Article

La tinenta d’alcaldia d’Urbanisme, Transició Ecològica, Serveis Urbans i Habitatge, Laia Bonet, ha mostrat a Brussel·les el compromís de Barcelona amb la millora de la qualitat de l’aire a la ciutat. Ha estat en el marc d’una reunió amb l’eurodiputat Javi López, ponent del Parlament Europeu per a la revisió de la Directiva de la qualitat de l’aire, i amb François Wakenhut, cap de la unitat de qualitat de l’aire de la Comissió Europea

Butlletí