Sant Cugat afavorirà l'estalvi energètic a pisos de Volpelleres

29/08/2016 - 13:25

Sant Cugat participarà, a través de Promusa, en el projecte europeu SIM4BLOCKS per afavorir l'estalvi i la millora de l'eficiència energètica en tres promocions d'habitatge públic construïdes a Volpelleres.

 

L'objectiu d'aquest projecte pilot és que els inquilins d'aquests edificis, concretament a Volpelleres Centre, a Bernet Cortada 12-14 i a l'avinguda de la Clota 8, puguin optimitzar els seus consums i aconseguir entre un 5 i un 15% d'estalvi energètic. El projecte tindrà quatre anys de durada i preveu una inversió de més de 600.000 euros en equips energètics, eines TIC i per les empreses que desenvoluparan el projecte (Energea, Cimne i Promusa).

El projecte es basa en el concepte de 'resposta de la demanada' per tal que l'usuari conegui els seus consums en temps real i pugui gestionar-los en franges horàries on l'energia és més barata. Els inquilins disposaran d'una aplicació tecnològica per rebre aquesta informació i també comparar el seu consum en quilovats i la seva despesa en euros respecte a la mitjana dels pisos veïns. L'app estarà disponible només pels inquilins dels edificis Volpelleres Centre i del carrer de Benet Cortada 12-14. 

Pel que fa a l'edifici de lloguer per a joves de l'avinguda de la Clota, s'agruparan els comptadors elèctrics per reduir la potència contractada i promoure així el consum elèctric en períodes de preu baix. 

També es desenvoluparan aplicacions mòbils per informar els usuaris dels tres edificis sobre les hores en què l'aportació d'energia solar és més alta, cosa que fa que es redueixi el consum de gas i ACS (aigua calenta sanitària). Finalment, es realitzarà una optimització dels diferents sistemes de producció energètica instal·lats en l'edifici de Volpelleres Centre.


 

Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

Sant Cugat posa en marxa sistemes d’estalvi energètic a l’Escola de Música, el Casal Mira-sol i l’escola Pins del Vallès. Finançats a través de l’AMB i dels projectes europeus SunHorizon i GeoFit, cada equipament estalviarà entre un 60 i un 70%

Notícia

L’Entitat Municipal Descentralitzada de Valldoreix alimentarà la caldera de biomassa de l’escola Jaume Ferran i Clua amb estella produïda al Centre Logístic del Servei Comarcal de Biomassa Forestal. El Consell Comarcal del Vallès Occidental ha aprovat l’adhesió de l’entitat, que se suma als nou usuaris que ja té el servei comarcal.

Notícia

L'EMD espera estalviar entre el 60 i el 70% en la factura de la llum

Butlletí