Nou fullet de l'itinerari 'Camins de Verdaguer' a l'Espai Natural de les Guilleries-Savassona

Diputació de Barcelona

22/08/2016 - 12:21

L'Espai Natural de les Guilleries-Savassona, de la Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona, ha editat un fullet explicatiu de l'itinerari 'Camins de Verdaguer' que recorre diferents espais dels primers anys de vida del poeta Jacint Verdaguer. El fullet, que es pot descarregar en PDF, conté tota la informació necessària per gaudir d'aquesta proposta que combina a la perfecció el patrimoni natural i el literari.

 

El fullet conté la informació sobre l'accés al punt d'inici així com les característiques de la ruta, com ara distància, desnivells, durada o senyalització, en un petit mapa i les recomanacions imprescindibles per tal de gaudir-ne amb tota seguretat, comoditat i respecte per l'entorn.

L'itinerari s'inicia al final del carrer Font de la Sala, al costat del torrent de Folgueroles, el municipi osonenc on el poeta va néixer i viure els seus primers anys de vida. Des d'allí es va fins a la font Trobada, on hi ha un espai de lleure amb una àmplia zona per passejar sobre el torrent de Folgueroles.

L'itinerari segueix cap al gorg de Llitons, o gorg de Nitons, segons Verdaguer, i Sant Llorenç del Munt fins al Salt de la Minyona, una de les joies de l'itinerari. Des d'aquí continua cap a Foquers i Tavèrnoles en direcció als Munts fins a l'ermita de la Damunt, per arribar de tornada a Folgueroles.

A Folgueroles trobem molts llocs per a la memòria del poeta, com la casa on es va criar, convertida el 1967 en la Casa Museu Verdaguer, o l'església de Santa Maria, on va ser batejat. L'itinerari s'acomiada a la plaça Verdaguer, on s'aixeca el Pedró, monument que li fou dedicat, pagat pels veïns i bastit amb el treball de franc dels picapedrers.

Més informació dels itineraris senyalitzats de l'Espai Natural de les Guilleries_Savassona

AdjuntMida
PDF icon guilleries_savassona.pdf2.09 MB

Relacionats

Article

La "Guia pràctica dels acords de custòdia del territori. Marc teòric i opcions jurídiques a Catalunya" vol aportar una visió general de la custòdia del territori i de com funcionen les diverses opcions jurídiques per formalitzar acords de custòdia, el principal instrument per desplegar aquesta estratègia de conservació de la natura.

Article

Una película presentada al darrer festival FICMA.

Butlletí