En marxa la 24a edició del Viu el parc al Parc Natural del Montseny

13/07/2016 - 19:56

Dues Nits d'estels (el passat dissabte 9 de juliol i divendres 5 d'agost), Poesia als parcs (divendres 9 de setembre) i la Gran festa del parc (diumenge 20 de setembre) són els actes centrals de la 24a edició del programa cultural Viu el parc, al Parc Natural del Montseny. Les activitats, tanmateix, s'han iniciat al juliol amb la celebració d'exposicions, festes i concerts.

Encara queda una oportunitat de gaudir de l'observació del cel a ull nu i amb telescopi ja que la tradicional Nit d'estels es tornarà a fer el divendres 5 d'agost, a partir de les 23 h, a Fogars de Montclús, al Local Mariona de Mosqueroles, com a colofó de la Passejada del senglar en què es farà un recorregut nocturn pels camins del municipi de les 20.30 a les 22.30 h. Més informació i inscripcions al correu electrònic activitats@acer-associacio.org.

La tarda del divendres 29 de juliol, Sant Feliu de Buixalleu acull la Festa de Fi de Casal amb l'espectacle "Ballaruca d'arreu del món" a càrrec de Rah-mon Roma, a la sala polivalent.

El divendres 9 de setembre, la plaça de l'església de Sant Esteve de Palautordera serà l'escenari d'un acte ben especial: el Sopar Estellesià d'homenatge al poeta valencià Vicent Andrés Estellés inspirat en receptes i ingredients presents a la seva poesia. Durant la celebració del sopar hi haurà una lectura de poemes a càrrec de Joan Anguera i tots els assistents que s'hi vulguin afegir. Aquest sopar i recital forma part de la programació del cicle "Poesia als parcs. Lletres i paisatges 2016". En cas de pluja, l'acte es farà a l'interior del teatre de Sant Esteve de Palautordera, a la mateixa plaça de l'església. Més informació i inscripcions a info@tramoiacultura.cat.

Finalment, la Gran festa del parc tindrà lloc el diumenge 18 de setembre, de les 10.30 a les 14 h, al Brull, amb activitats diverses i tallers per conèixer la fauna i la flora del parc a càrrec d'ACER, jocs tradicionals amb Fefe i companyia, taller de manualitats Jumping Clay, l'actuació final solidària a càrrec de Pallassos sense Fronteres i la fira de la mel ecològica, amb xerrades col·loqui per a amateurs i professionals, tallers i tasts de mel.

El diumenge 30 d'octubre, a Viladrau, tindrà lloc l'itinerari guiat "Fem Festa, Fem Parc, Fem Música", amb tast de productes de proximitat i música per conèixer llegendes i tradicions relacionades amb l'aigua i el Montseny. Més informació i inscripcions a l'Oficina de Turisme. Espai Montseny (tel. 938 848 035).  

A més a més d'aquestes propostes destacades, el Viu el parc també arriba als municipis del Parc Natural del Montseny que us conviden a gaudir del seu ric patrimoni natural, històric i gastronòmic. El programa, per tant, s'enriqueix amb altres activitats culturals locals, passejades guiades de descoberta del parc (tots els diumenges de l'any) i rutes teatralitzades inclusives. Les trobareu totes al programa i a l'Agenda del parc.

Finalment, el programa escolar d'enguany, adreçat als alumnes de 5è de primària, continua oferint una jornada a l'aula per tal de donar a conèixer als infants, mitjançant un joc i una xerrada, els elements més rellevants del parc i la seva gestió, i, posteriorment, una sortida a algun lloc emblemàtic del parc que completa les activitats i apropa els infants al Parc Natural del Montseny.

El programa Viu el parc està promoguda per l'Àrea de Territori i Sostenibilitat de la Diputació de Barcelona.


Categories: 

Relacionats

Article

L’Ajuntament de Mollet del Vallès ha habilitat a l’escola Cal Músic un nou refugi bioclimàtic, que s’afegeix al primer creat al municipi, a l’escola Joan Salvat Papasseit. Els refugis bioclimàtics representen un espai d’alimentació per a espècies beneficioses, generant un hàbitat amb un equilibri ecosistèmic

Article

Del 25 al 27 de gener del 2024 es va celebrar el Congrés Nacional d'Educació Ambiental. A la web del Congrés teniu disponibles les gravacions de la sessió virtual, la inauguració i les taules rodones.

Notícia

Vuit centres educatius de L’Hospitalet han participat enguany en la Marató   La campanya s’ha dut a terme durant tot el mes de febrer, amb l’objectiu de fomentar bones pràctiques en l’ús i el consum eficient de l’energia i l’aigua en un context d’emergència climàtica

Butlletí