Visita guiada a les parcel·les experimentals de la Muga i el Ter del projecte Life MEDACC

27/06/2016 - 14:11

Els socis del projecte Life MEDACC han organitzat una visita guiada a les parcel·les pilot que tenen a la Muga i al Ter.

En Gabriel Borras, de l’OCCC, va fer una petita introducció al projecte que coordina. Seguidament, investigadors de l'IRTA i de la Fundació Mas Badia van explicar la recerca que estan fent en el marc d'aquest projecte. Per una banda, la Carme Biel va fer una introducció a les estimacions de necessitats hídriques dels principals conreus de la Muga i el Ter que han portat a terme des de l'IRTA. A continuació, en Francesc Camps va explicar les proves pilot que estan portant a terme amb blat de moro i fruiters amb el objectiu de poder enviar als agricultors informació detalla i actualitzada amb les quantitats de reg necessàries pels seus camps a través del GiroReg. Finalment, els assistents van visitar una plantació de blat de moro al costat de Mas Badia on s’estan duent a terme els experiments.

Per la tarda, els assistents es van desplaçar a l’Alt Empordà a la conca de la Muga, on el CREAF està aplicant dos tipus de gestió forestal contrastades per veure quina gestió és més adequada en el nostre territori per resistir els efectes del canvi climàtic, en particular l’efecte de la sequera i el risc d’incendi. L’Eduard Pla i la Diana Pascual van acompanyar els assistents per les parcel·les experimentals que s’estan duent a terme a l’alzinar de Requesens.


Relacionats

Article

Integrar plantes silvestres comestibles en el sistema alimentari pot suposar una estratègia d’adaptació al canvi climàtic. Sota aquesta premissa, les organitzacions Eixarcolant, Tarpuna i Restaurantes Sostenibles, estan duent a terme un projecte per fomentar i facilitar la producció, distribució i consum d'aquest tipus de plantes a Barcelona.
 

Article

La Comissió Europea ha comunicat que Viladecans és una de les dues ciutats finalistes al premi Green Leaf que reconeix als municipis que destaquen pel seu compromís d’abordar els desafiaments ambientals urbans i demostrar que la sostenibilitat és possible i una prioritat en el desenvolupament de la ciutat. 

Article

Aigües de Reus ha presentat aquest dimarts, 12 de març el nou projecte de recuperació de la Bassa Nova, a l’entorn del passeig de la Boca de la Mina, que en breu es posarà a exposició pública i posteriorment es traurà a licitació per segon cop després que un primer concurs quedés desert a principi de 2023

Butlletí