Robots solars i més per l’Agenda 21 Escolar a l'Hospitalet de Llobregat

Ajuntament de L'Hospitalet de Llobregat

17/06/2016 - 14:20

Divendres 3 de juny va tenir lloc la jornada de cloenda de curs de l’Agenda 21 Escolar de l’Hospitalet als espais exteriors del centre cultural Tecla Sala. Com cada any, aquesta jornada se celebra al voltant del dia mundial del Medi Ambient. A més, enguany hem celebrat el 10è aniversari de l’A21E.

Unes 400 persones entre alumnes i professos van participar a l'activitat per part de les escoles: Escola Joan Maragall (3r i 4rt), Escola Pau Vila (3r), Institut Torras i Bages (1r ESO), Escola Tecla Sala (5è), Institut Eduard Fontseré (2n ESO), Institut Bellvitge (3r ESO), Escola Balaguer (6è), Institut Eugeni d’Ors (1r ESO), Escola La Marina (3r), Academia Cultura (2n ESO), Sant Jaume de la Fep (1r ESO), Escola Ramon i Cajal (6è) i Institut Vilumara (1r ESO)

L’acte va contenir dues parts diferenciades: una part més lúdica, on es van realitzar tallers conduïts pels propis alumnes o bé per entitats col·laboradores, i una altra en paral·lel que inclou la presentació de la feina que han dut a terme durant el curs i un intercanvi d’experiències.

Les explicacions dels alumnes amb les corresponents presentacions en format vídeo, pwp, fotos, etc... seran penjades al web de l’agenda 21 escolar http://a21escolar.blogspot.com.es/, amb la qual cosa tots podrem conèixer el que han fet les nostres escoles durant el curs en quant a treball mediambiental es refereix. Actualment hi ha 30 escoles adherides i és impossible acollir en un sol acte grups classe de totes elles.

Robots solars

Des de l'Insitut Bellvitge cada any per aquesta jornada ofereixen un taller demostratiu de cotxes solars treballat prèviament des dels departaments de Ciències i de Tecnologia amb els alumnes del Consell Verd de l'Insitut. Donada la poca interactivitat que permeten els cotxes solars i els evidents problemes d’autonomia (si no hi ha sol, no funcionen), enguany van proposar ampliar la flota amb robots alimentats amb energia solar, capaços de funcionar en qualsevol condició lumínica i amb capacitat d’interacció amb les persones.

 

 

Categories: 

Relacionats

Notícia

600 alumnes d’una dotzena d’escoles i instituts de la ciutat han participat en una jornada d’educació ambiental a la llera del riu per commemorar el Dia Mundial de l’Aigua. Tot un seguit d’activitats i tallers que han proposat els estudiants de secundària per  divulgar entre els més joves les conseqüències que  poden tenir les nostres accions sobre el medi ambient.

Article

Vuit centres educatius de L’Hospitalet Llobregat participen en la IX Marató RE-M de l’Energia.​

Notícia

Aigües de Barcelona, Cetaqua i l’Ajuntament de L’Hospitalet han inaugurat avui un hort pilot que promou l’ús de recursos hídrics alternatius

Butlletí