Foment de la recollida selectiva als municipis metropolitans

Font: Àrea Metropolitana de Barcelona
15/06/2016 - 08:46

L’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) ha iniciat, en col·laboració amb 28 ajuntaments una campanya per fer arribar a la ciutadania la necessitat de reciclar. Actualment, al territori metropolità, la recollida selectiva de residus és del 33,73% de mitjana.   

La particularitat d’aquesta campanya és que es fa a partir d’una sèrie d’actuacions de proximitat: 144 informadors de carrer organitzats per parelles interactuaran amb la ciutadania a peu dels contenidors, en el moment clau de l'acció del reciclatge. Un dels valors de la campanya és que ajudarà atrencar amb tòpics i creences equivocades com ara que tots els residus van a parar al mateix lloc independentment del contenidor on es llencin.

D'aquesta manera es vol fer arribar la informació i els consells necessaris perquè la ciutadania aposti pel reciclatge. Precisament la campanya té com a missatge principal Jo reciclo la meva ciutat on, visualment, la paraula "reciclo" està representada per un cor.

La campanya es durà a terme amb la col·laboració dels ajuntaments dels 28 municipis implicats, i està finançada per Ecoembes i Ecovidrio. El total de les accions compta amb un pressupost de 1.199.295,56 €, i les actuacions tindran lloc, depenent del municipi, entre els mesos de maig i novembre, sense comptar el mes d'agost, durant les tardes dels dies laborables. Els anys 2013 i 2014 l'AMB ja va fer diverses actuacions similars.

Aquesta campanya també actuarà com un pla d'ocupació, ja que els informadors tenen el perfil de persones aturades de llarga durada. 


 

Relacionats

Notícia

Les dades del 2023 del Consorci del Bages per a la gestió de residus apunten una bona progressió de la gestió de residus en els municipis consorciats (Bages i part del Moianès)

Notícia

Sant Feliu de Codines serà més estricte amb el sistema de recollida d’escombraries porta a porta. Això és el que és desprèn de la xerrada que aquest dilluns ha organitzat el Consistori, que ha comptat amb la presènica de l'Agència de Residus de Catalunya, i el Consorci de Residus del Vallès Oriental

Notícia

Les Masies de Voltregà davant l'estancament del sistema actual de contenidors, implantarà un nou model de recollida residus. Es tracta de contenidors tancats, que només es podran obrir amb una targeta identificativa de cada habitatge o amb el mòbil.

Butlletí