Sant Joan de Vilatorrada redefineix el concepte d'àrea de vorera en la recollida de residus

Font: Mancomunitat intermunicipal del Cardener
10/06/2016 - 14:01

L'Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada s'ha volgut fer un pas endavant en la gestió dels residus municipals.

Des de la Regidoria de Gestió i Planificació dels Recursos i el Medi Ambient de l'Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada s'aposta per acosatar els mitjans de recollida selectiva d'alguns residus minoritaris a la ciutadania.

L'únic punt actual de recollida de residus tals com les fustes, aparells elèctrics, voluminosos o similars és la deixalleria municipal o el servei de recollida de voluminosos. Amb la incorporació d'aquesta nova àrea, ubicada a la zona del pàrquing del costat del Parc Catalunya, es pretén acostar els punts de recollida d'aquests tipus de residus a aquelles persones que per motius diversos no puguin utilitzar els circuits existents fins l'actualitat, amb l'objectiu d'evitar l'abocament de residus de voluminosos al municipi i d'augmentar la recollida selectiva de la població.

Es tracta d'una iniciativa pilot per valorar l'eficàcia i resultats en el servei, i que, un cop vista l'evolució, es preveu aplicar a d'altres punts del municipi.



 

Categories: 

Relacionats

Notícia

La implantació del nou model als equipaments de la ciutat ha començat aquesta setmana i es farà de manera progressiva. Es recolliran sis fraccions diferenciades: envasos, orgànica, paper i cartró, vidre, fracció resta i tèxtil sanitari, que per primera vegada es recollirà de manera separada

Notícia

Ja fa un any i mig que el Pont de Vilomara i Rocafort va establir el nou model de recollida de residus

Notícia

Es tracta del primer pas per a la implantació d’un nou model que inclourà també la recollida de les deixalles domèstiques a través de contenidors intel·ligents. El canvi s’emmarca en la lluita contra el canvi climàtic, en la promoció de l’economia circular i en el compliment de la normativa europea. La campanya que acompanyarà el desplegament té l’objectiu de positivitzar el fet de reciclar, fent que la ciutadania se senti partícip del canvi per ajudar a fer de Manresa una ciutat pionera en l’acció contra l’emergència climàtica

Butlletí