Es celebra la 12a Jornada Catalana de la Mobilitat a Mollet

Font: Ajuntament de Mollet del Vallès
09/06/2016 - 12:38

Sota el lema Reptes actuals del Transport Públic a Catalunya. El finançament i el Transport a la Demanda, Mollet del Vallès ha acollit la 12a Jornada Catalana de la Mobilitat en la que ha estat l'edició amb més participació fins ara amb l'assistència de 380 representants de diferents ciutats catalanes i europees així com de diferents empreses de mobilitat i transport.

El reconeixement europeu a les polítiques mediambientals i el Pla de Mobilitat han estat algunes de les raons que han fet que enguany, Mollet, hagi estat la seu escollida.

Durant l'acte de benvinguda, l'alcalde de Mollet, Josep Monràs, ha volgut agrair a l'Agrupació de Municipis amb Transport Urbà (AMTU) l'haver escollit Mollet per la celebració de la jornada tot destacant que trobades com aquesta "ens han de servir per planificar, juntament amb la ciutadania, un futur que no només passi per la mobilitat, per apropar a la gent a les seves destinacions, sinó també fer-ho d'una forma respectuosa amb el medi ambient, el que sens dubte repercutirà de forma positiva sobre la salut i el benestar dels nostres ciutadans i ciutadanes".

Monràs ha afegit que "els reconeixements internacionals a les nostres polítiques adreçades a la sostenibilitat ens honoren i són benvinguts, però no ho fem per rebre premis, ho fem per convicció i per compromís, pensant en el present i en el futur de la nostra gent".

De la seva banda, el president de l'AMTU, Jordi Xena, ha parlat d'una jornada "del tot exitosa, la que ha tingut més participació fins ara, i que ens ha de servir per reflexionar sobre el nostre model de mobilitat".

Finalment, el secretari d'Infraestructures de la Generalitat, Ricard Font, ha parlat de Mollet com una "ciutat referent en matèria de transport públic i medi ambient" pronosticant que"el futur passa per l'energia neta, la mobilitat sostenible i la industria digital, i cal que la mobilitat doni respostes a aquesta nova economia" .  

La jornada ha estat organitzada per l'Associació de municipis per la Mobilitat i el Transport Urbà, amb el patrocini del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, l'Autoritat del Transport Metropolità (ATM) de l'àrea de Barcelona, l'Ajuntament de Mollet del Vallès, la Diputació de Barcelona i Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya.


 

Categories: 

Relacionats

Notícia

Mollet del Vallès ha estat nominat com a finalista al Premi Europeu de la Prevenció de Residus (EWWR) 2024 en la categoria d’Administració Pública per la seva iniciativa “Dia lliure d’envasos d’un sol ús al Mercat Municipal”.

Notícia

Mollet del Vallès és una de les candidatures catalanes que optarà al Premi Europeu de la Prevenció de Residus (EWWR) 2024 en la categoria d’Administració Pública per la seva iniciativa “Dia lliure d’envasos d’un sol ús al Mercat Municipal”.

Butlletí