‘Ciència After Work’ debat sobre els beneficis de la sardina en l’alimentació i la seva sostenibilitat

dimecres, 15 juny, 2016 - 00:00 a 23:59
La Pedrera
Geolocation

El proper dimecres 15 de juny tindrà lloc a La Pedrera una nova sessió del Ciència After Work “Sardina en xarxa: alimentació, salut i sostenibilitat”. La jornada comptarà amb la participació de director de l’IDIBAPS, el doctor Ramon Gomis, acompanyant de Toni Massanés, director de la Fundació Alícia; i del director general de Pesca i Afers Marítims de la Generalitat de Catalunya, Sergi Tudela.

 

En aquesta jornada de reflexió científica es presentaran els resultats de l’estudi publicat el passat mes d’abril a la revista ‘Lipids in Health and Disease’. Aquest estudi va estar liderat pel Dr. Gomis, i també van participar els Hospitals Clínic i Vall d’Hebron de Barcelona, l’Hospital Carlos Haya de Málaga i la Fundació Alícia, a banda de diversos centres d’atenció primària. Les principals conclusions de l’estudi indiquen que un consum diari de 100 grams de sardines té efectes beneficiosos en les persones que tenen diabetis Tipus 2, entre d’altres. Durant la propera edició del Ciència After Work a La Pedrera també es debatrà sobre la sostenibilitat en el consum i pesca de la sardina. 

 

 

Organitzador: 
Fundació Alícia
Categories: 
Agricultura

Relacionats

Notícia
Per recuperar les varietats agrícoles tradicionals de la comarca

El Banc de llavors del Vallès Occidental comença a fer les seves primeres passes. Aquest dimarts s’ha presentat el conveni de col·laboració entre el Consell Comarcal del Vallès Occidental i l’Institut Les Garberes de Castellar del Vallès per tal de poder fer realitat aquest projecte que vol recuperar les varietats agrícoles tradicionals de la comarca

Opinió
Opinió


"Ja l'any 1972 l’escriptor i activista estatunidenc Jeremy Mander va titllar les campanyes publicitàries que les empreses petrolieres feien per contrarestar la seva reputació de saquejadors de la natura amb un qualificatiu molt més contundent: ecopornografia."
 

Butlletí