Rubí crea "La Trocalleria"

Es tracta d'un servei d'intercanvi de productes que encara tenen vida útil
Font: Ajuntament de Rubí
08/06/2016 - 10:31

Aquest diumenge passat es va celebrar el Dia Mundial del Medi Ambient. Coincidint amb l'efemèride, l’Ajuntament de Rubí va programar tot un seguit d’activitats per sensibilitzar la ciutadania sobre la necessitat de consumir amb moderació per preservar el medi ambient. I és que la humanitat segueix consumint molts més recursos naturals dels que pot proporcionar el planeta de forma sostenible.

  Una de les propostes més destacades va ser La Trocalleria. Es tracta d’un nou espai itinerant que es va posar en marxa aquest dissabte on els rubinencs i les rubinenques tenen la possibilitat d’intercanviar objectes que es poden reutilitzar i, així, aconseguir allargar la vida als productes i que no es converteixin en residus. “El nom de La Trocalleria és un joc de paraules entre els mots troc, que també significa intercanvi, i deixalleria. Vam escollir aquest títol perquè, precisament, el servei està concebut com un espai on poder intercanviar diferents productes, entre ells els residus considerats especials, aquells que s’han de portar a la deixalleria i que són els més perillosos pel medi ambient”, ha explicat el regidor de Medi Ambient, Moisés Rodríguez.

La Trocalleria estarà disponible tots els dissabtes de 10.30 a 14 h ─excepte els festius─ a diferents ubicacions: el primer dissabte de mes, l’espai estarà ubicat a la plaça del Doctor Pearson; el segon dissabte se situarà a la plaça del Mercat; el tercer dissabte s’emplaçarà a la rambla del Ferrocarril; mentre que el quart dissabte de mes la podrem trobar a la plaça de Catalunya.

Els objectes que es poden intercanviar a La Trocalleria són tots aquells que tenim a casa i que ens fan nosa, però que encara tenen una vida útil. Aquests productes també es poden portar tant a la deixalleria de Cova Solera com a lesdeixalleries mòbils, on es lliurarà un val per realitzar intercanvis a La Trocalleria. “L’objectiu és que amb aquests trocs aconseguim allargar la vida útil d’aquells productes que ja no ens interessen però que, en canvi, poden fer servei a algú altre”, ha comentat Rodríguez.

En aquest espai d’intercanvi al carrer també es farà difusió dels Dimecres Manetes, un servei gratuït que fomenta l’autoreparació de petits aparells elèctrics i electrònics per allargar la vida d’aquest tipus d’objectes i, conseqüentment, reduir el volum de residus generats.


 

Relacionats

Article

#ReciCLAR és la nova campanya que impulsa la Generalitat de Catalunya amb @ecoembes i @ecovidrio. És clar, és massa evident per no fer-ho. Diposita cada residu on toca.

Article

El Consistori ofereix una gamma completa de paraments de taula reutilitzables adaptats a les dimensions de cada celebració

Butlletí