Olot amplia el nombre d’horts urbans per atendre les demandes

Font: Ajuntament d'Olot
31/05/2016 - 09:30

L’Ajuntament d’Olot està ampliant el nombre d’horts urbans que hi ha a la ciutat per anar atenent a la demanda. Ara mateix s’estan ampliant els que hi ha al Parc Nou i a la zona de les Mates. N’hi ha 330 completament plens i la intenció de l’àrea de medi ambient és arribar als 400.

La iniciativa dels horts urbans en terreny municipal fa temps que està consolidada a Olot. L'Ajuntament va impulsar la creació del gran gruix de les cinc hectàrees de la ciutat que són horts municipals. Estan repartides per diferents llocs i ara la intenció de la regidoria de medi ambient és fer-ho créixer. Per aquest motiu, ja s’estan fent ampliacions a l’entorn del Parc Nou, a la vora del jardí de plantes medicinals i a la zona de les Mates.

Seguir creixent

A hores d’ara hi ha 330 horts municipals i la intenció de Guix és anar creixent fins als 350 o 400, seguint el ritme de la demanda. El regidor de Medi Ambient, Josep Guix, ressalta que l’hort és una activitat física per a moltes persones i que a més els permet tenir aliments cuidats per ells mateixos.

El 2014, l’Ajuntament d’Olot va aprovar el reglament d’horts urbans que marca que no han de pagar impostos per a fer-los servir però poden estar en aquests espais un màxim de 10 anys.


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

Es farà una distribució del terreny en 13 parcel·les individuals i 5 de cultiu comunitari distribuïdes a La Cisa i al barri Santa Anna-Tió.

Article

El projecte “Horts al terrat”, de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat, ha rebut el premi Nova Bauhaus de la Unió Europea en una cerimònia que s’ha celebrat a la ciutat de Brussel·les el divendres 12 d’abril.

Article

El reconeixement destaca la sostenibilitat i la inclusió del projecte d’horticultura de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat (IMPD) i la votació és oberta a tota la ciutadania.

Butlletí