Castelló fomenta l'alimentació sostenible

Font: Ajuntament de Castelló de La Plana
20/05/2016 - 09:11

Castelló programa un showcooking en directe per a fomentar l'alimentació sostenible.

La regidora Sara Usó presenta el cinquè taller de Castelló + Sostenible amb Cuinatur i l'ex concursant de MásterChef Júnior 3 María Querol.

La cinquena sessió de la campanya Castelló + sostenible arriba amb un showcooking en directe per a promocionar els productes de proximitat i de quilòmetre 0. El taller comptarà amb la participació de Cuinatur, una empresa castellonenca pionera en menjadors escolars sostenibles i ecològics, i l'ex concursant de MásterChef Júnior 3 María Querol, també de Castelló. La regidora de Sostenibilitat de l'Ajuntament de Castelló, Sara Usó, ha destacat la importància de "promoure una alimentació sostenible que considere l'impacte ambiental derivat de la producció i transport d'aliments".

El showcooking consistirà en l'elaboració d’ecotrufis de la mà dels cuiners de Cuinatur, Menjadors Escolars Sostenibles i en col·laboració amb María Querol, artista i participant de MasterChef Júnior 3. En aquest taller, xiquets i xiquetes podran preparar aquestes postres elaborades a força de "creïlla de Vistabella, oli d'oliva de Pla de l’Arc, cacau de comerç just d'Intermón Oxfam, farina de garrofa ecològica, ametla marcona d'Albocàsser i avellana de Benassal i amb poca quantitat de sucres", segons ha explicat Fèlix Tena, de Cuinatur.

El taller, de caràcter gratuït, durarà aproximadament mitja hora i s'explicarà la importància de seguir una alimentació saludable i sostenible basada en productes locals i de proximitat. María Querol ha animat a participar "en una activitat molt divertida, que ensenya com cuinar productes saludables i com el que fem ara serà el llegat que deixem a les generacions futures".

La sessió, que se celebra d'11:00 a 14:00, es completarà amb dos tallers més. El primer, un carnestoltes d'aliments de temporada en el qual a través de taules de fruites i verdures de temporada s'explicarà als xiquets la importància ambiental i econòmica de consumir aliments de temporada i dissenyaran les seues pròpies caretes personalitzades amb les fruites i verdures de la temporada. El segon, un taller sobre la importància ambiental de consumir aliments de proximitat enfront d'aquells que han de recórrer llargues distàncies i que impliquen una major generació d'emissions (contaminació). Els xiquets jugaran a un joc en el qual hauran de situar en un panell de la província de Castelló els aliments amb denominació d'origen o típics de cada comarca i després en un mapa mundi, la procedència (importació) d'alguns aliments de llarga distància per a comparar les distàncies. De la mateixa manera, s'explicarà la importància econòmica de consumir aliments locals i de comprar en comerços de la zona.

Usó ha recordat que la campanya Castelló + Sostenible se celebra una vegada al mes "amb l'objectiu de conscienciar al públic infantil i familiar de temes relacionats amb el medi ambient com el reciclatge, l'energia renovable, la mobilitat, la flora, etc., des d'una perspectiva lúdica". Tota la informació de la campanya està disponible en www.castellomessostenible.com.



 

Municipis: 

Relacionats

Notícia

El document és el punt de partida per definir el pla d’acció per promoure la transició ecològica a la ciutat. La diagnosi constata que la compra directa a productors ha augmentat en un 7% durant els darrers i que la majoria de pagesos de Manresa entraran en edat de jubilació els propers 10 anys, entre altres aspectes.

Notícia

El poble de Castelló està fent un pas decidit cap a la sostenibilitat ambiental amb la creació de la Comunitat Energètica, impulsada per l’Ajuntament de Castelló, un projecte innovador que busca implicar a la ciutadania en l’ús responsable de l’energia

Butlletí