En marxa el projecte de recollida d’oli domèstic usat als centres escolars d’Olesa de Montserrat

Font: Ajuntament d'Olessa de Montserrat
20/05/2016 - 08:59

L’objectiu és conscienciar l’alumnat olesà de la importància del reciclatge i la recollida selectiva. Durant el mes d'abril s'ha recollit un total de 400 litres d'oli vegetal usat.

El Departament de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Olesa de Montserrat ha posat en marxa un any més la recollida d’oli vegetal domèstic usat als centres escolars del municipi. El projecte consisteix en recollir envasos plens d’oli (un Claki) que l’alumnat d’Olesa porta de casa. Cada vegada que un/a alumne/a porta un claki ple d’oli vegetal usat s’emportà un de net.

Tots els centres escolars del municipi participen d’aquesta recollida d’oli domèstic usat i, per aquest motiu, des del Departament de Medi Ambient se’ls ha lliurat un certificat de participació així com díptics informatius. L’objectiu del projecte és conscienciar sobre la importància del reciclatge, fomentar la recollia selectiva, evitar la producció de residus així com la contaminació de l’aigua o reduir el manteniment del clavegueram i les depuradores.

La recollida i el retorn dels envasos ho fa la Fundació d’Integració Laboral (FIL) i la neteja dels envasos plens i el reciclatge de l’oli vegetal usat és a càrrec d’OLIKLAK amb col·laboració amb empreses d’inserció laboral.

Durant el mes d’abril, mes d’implantació del projecte, s’han recollit 400 litres d’oli vegetal usat.


 

Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

El nou model ofereix un seguit d’accions estratègiques que fomenten la reducció dels residus generats al municipi i permetran estalviar 868.000 euros.

Article

El tema del concurs és “OBJECTIU ZERO RESIDUS. REDUÏM, RECICLEM, REUTILITZEM”.

Butlletí