Campanya de sensibilització ambiental amb 350 alumnes de secundària a Reus

Font: Ajuntament de Reus
17/05/2016 - 11:50

Uns 350 alumnes de secundària de l’Escola Puigcerver de Reus han participat dimarts 3 de maig en la campanya de sensibilització sobre bones pràctiques ambientals que s’ha desenvolupat pels carrers del centre de la ciutat, amb la col·laboració de les regidories de Medi Ambient i Ocupació i d’Ensenyament i Política Lingüística.

La campanya, batejada com a Taca Verda, promou la consciència ambiental en els següents aspectes: Recollida selectiva; Mobilitat sostenible: ús de la bicicleta, transport col·lectiu, anar a peu; Eficiència energètica a la llar; Normes de comportament dels animals de companyia; i Ús de les papereres.

L’acció s’ha iniciat amb la concentració de tots els alumnes a la plaça del Mercadal, d’on han sortit dividits en 50 equips en diferents itineraris pels carrers del centre de la ciutat per fer arribar la campanya de sensibilització a la màxima població possible. Els equips han estat integrats per alumnes d’ESO i de batxillerat.

Els alumnes de l’Escola Puigcerver i l’Ajuntament han treballat de manera conjunta la campanya de sensibilització amb la proposta de bones pràctiques i l’edició del material de difusió que s’ha repartit pel centre de la ciutat durant la realització de la campanya. Les bones pràctiques escollides han estat les següents:

  • Recollida selectiva: «Repensa abans de comprar, els teus hàbits tenen una repercussió important en la generació de residus. Redueix el volum de residus comprant de forma més eficient i selectiva. Reutilitzar és donar un altre ús als objectes abans de llençar-los. Reciclar és el procés de transformació d’un residu en un material que podem tornar a utilitzar. Separant els residus i posant-los al contenidor corresponent, reduïm contaminació, tanquem els cicles naturals i millorem Reus.».
     
  • Mobilitat sostenible: ús de la bicicleta, transport col·lectiu, anar a peu: «El transport públic emet un 70% menys de CO2 que un transport privat. El cotxe és el mètode menys eficient i més contaminant. Si deixéssim de fer servir només un 1% els nostres cotxes per anar a la feina, estalviaríem anualment 20 milions de litres de combustible, i evitaríem emissions d’unes 47.000 tones de CO2. Camina i utilitza la bicicleta per anar a la feina o a llocs propers. Aquesta és la piràmide de la mobilitat sostenible».
     
  • Eficiència energètica a la llar: «Com podem millorar la nostra eficiència energètica a casa? Consells per a una bona climatització: Orientació òptima de l’edifici; Colors clars al sostre i parets exteriors; Deixar entrar el sol a l’hivern; Impedir que entri el sol a l’estiu. Utilitzar un ventilador de sostre».
     
  • Normes de comportament dels animals de companyia: «Un gos a casa... Recorda: Identifcar el gos amb un microxip; Alimentar-lo adequadament; Portar-lo al veterinari un cop l’any; Proporcionar-li exercici cada dia; No maltractar-lo ni abandonar-lo mai; No donis menjar als animals del carrer; Inscriure’l en el registre censal municipal; Recull el que embruta, els carrers són de tots».
     
  • Ús de les papereres: «Utilitza les papereres. Trobaràs moltes papereres per tota la ciutat, fes-les servir. Xiclets: Un xiclet tarda 5 anys a desaparèixer, llençar-lo a la paperera és un moment. Envasos: Llençar llaunes o ampolles a la paperera no costa gens però és un gran gest. Burilles: Fes servir les papereres per apagar la cigarreta. Després, llença-hi la burilla».

 

Municipis: 
Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Article

S'amplia l'oferta amb l’entrada en servei de l’antic laboratori de l’Estació de Tractament d’Aigua Potable com a espai d’aprenentatge.

Article

L’Ajuntament de Reus ha elaborat la guia “A Reus, festes sostenibles” amb l’objectiu d’oferir idees i recomanacions als organitzadors d’esdeveniments a la ciutat per tal d’aconseguir unes festes més respectuoses amb el medi ambient.

Article

Aigües de Reus ha presentat aquest dimarts, 12 de març el nou projecte de recuperació de la Bassa Nova, a l’entorn del passeig de la Boca de la Mina, que en breu es posarà a exposició pública i posteriorment es traurà a licitació per segon cop després que un primer concurs quedés desert a principi de 2023

Butlletí