Els edificis dels centres escolars de Sant Just obtenen la certificació energètica

Font: Ajuntament de Sant Just Desvern
11/05/2016 - 13:35

Vuit edificis dels centres escolars de Sant Just Desvern han obtingut la seva certificació energètica i l’etiqueta que així ho acredita, gràcies als estudis fets amb el suport de la Diputació de Barcelona.

Els resultats situen la major part d’aquests edificis amb una qualificació B o C, clarament per sobre de la qualificació energètica mitjana. Aquest resultat significa que aquests edificis tenen un consum energètic i unes emissions de CO2 inferiors a les que tindria un edifici de característiques semblants. Els certificats també inclouen la proposta de millores per poder reduir la demanda energètica de l’edifici i pujar algun grau en l’escala de qualificació energètica en properes certificacions.

  • Escola Montseny: qualificació global obtinguda lletra B
  • Escola Bressol Marrecs: qualificació global obtinguda lletra B
  • Edifici Principal Escola Canigó: qualificació global obtinguda lletra C
  • Edifici Sant Ferran Escola Canigó: qualificació global obtinguda lletra B
  • Gimnàs Escola Canigó: qualificació global obtinguda lletra C
  • Edifici Principal Escola Montserrat: qualificació global obtinguda lletra C
  • Edifici Psicomotricitat Escola Montserrat: qualificació global obtinguda lletra C
  • Gimnàs Escola Montserrat: qualificació global obtinguda lletra D

El certificat energètic d’edificis és un document que descriu les característiques d'aquest des del punt de vista del consum d’energia i d’emissions de CO2, i que permet la ciutadania conèixer-ne millor les característiques i el comportament energètic de l’edifici. Aquesta certificació proporciona informació útil sobre el consum energètic per dissenyar mesures per fomentar l’estalvi d’energia i reduir així les emissions de CO2 associades. Els edificis es classifiquen dins d’una escala de set lletres, on la lletra G correspon a l’edifici menys eficient i la lletra A al més eficient segons el consum d’energia i les emissions de CO2 comparades amb un edifici base de similar tipologia i localització. L’etiqueta d'eficiència energètica és el distintiu que assenyala el nivell de qualificació d’eficiència energètica obtinguda i que s’ha de situar en un lloc destacat i visible de l’edifici.  


 

Relacionats

Notícia

Sant Just Desvern es passa a l’energia pública metropolitana de la mà de Barcelona Energia

Notícia

Després del canvi massiu de lluminàries a tecnologia LED, la següent fase de millora i optimització consisteix en la instal·lació de nous sistemes de telegestió que permeten fer una gestió molt més efectiva de l’enllumenat (avaries, consums, adaptació dels horaris d’encesa i apagada de les lluminàries a la via pública, etc.) · La previsió és que el nou sistema estigui en funcionament durant aquest estiu

Butlletí