Mollet segueix apostant per l'educació i el medi ambient

Font: Ajuntament de Mollet del Vallès
11/05/2016 - 09:14

Tres noves escoles municipals de Mollet del Vallès s'han adherit al projecte d'estalvi energètic 50/50.

Durant l'acte en el que s'han signat els convenis entre aquestes escoles i l'Ajuntament, també s'ha fet entrega dels xecs amb l'import corresponent a l'estalvi que durant el curs passat han dut a terme els cinc centres que els darrers tres anys han participat en aquesta iniciativa.Les noves escoles que s'han sumat al projecte són Col·legis Nous, l'Escola Montseny i l'Escola del Bosc.

Per l'alcalde de Mollet, Josep Monràs, aquestes noves incorporacions "posen de manifest que el projecte no s'atura i són una mostra més de la ferma convicció d'aquest Ajuntament per seguir potenciant les polítiques adreçades a educar en el medi ambient". Per Monràs "parlem d'un projecte educatiu de primer ordre que va més enllà de l'educació instrumental, ja que afegeix als nostres joves valors i respecte per l'entorn en el que viuen".

En el mateix acte, s'ha fet entrega dels xecs corresponents per l'estalvi energètic que han assolit el curs passat  les escoles Cal Músic, Can Besora, Joan Abelló,  Sant Jordi i Sant Vicenç.

Segons el regidor d'Educació Raúl Broto, el més important "és el procés educatiu, el compromís i l'aprenentatge que han rebut els alumnes d'aquests centres, no pas els diners". Per Broto, les diferents quantitats que han rebut les escoles "no té res a veure amb l'esforç i no vol dir que unes s'hagin implicat més que altres, ja que cal tenir en compte que cada centre té les seves especificitats, tipologies i infraestructures concretes que han determinat poder estalviar més o menys".

En nom  de les cinc escoles que han finalitzat el projecte, la directora de l'Escola Joan Abelló, Anna Duñach valorava l'experiència com a molt positiva destacant que "durant aquest període no només hem educat als centres als nostres alumnes, sinó que també els ha servit per practicar a casa el que han aprés". Per Duñach "ara ens toca pensar en què destinarem aquests diners i continuar treballant per protegir el medi ambient i no malgastar energia".

De la seva banda, representant les tres noves escoles que s'incorporen, la directora de l'escola del Bosc M. José Pastor deia que "no podíem perdre l'oportunitat de participar en aquest projecte i estem encantats de seguir formant persones i fer-les responsables amb la seva ciutat i el medi ambient".

L'any 2014 va tenir lloc la signatura del conveni pel qual l'Ajuntament es comprometia a pagar el 50% del total de diners que cada escola, de les acollides al programa, aconseguís estalviar en la factura energètica.

El projecte 50/50 s'inclou en el Pla d'Estalvi i Eficiència Energètica de l'Ajuntament que té per objectiu reduir el consum energètic i les emissions de CO2, i sensibilitzar la ciutadania envers el medi ambient i l'estalvi econòmic.

Es tracta d'un projecte europeu impulsat per la Diputació de Barcelona del qual Mollet ha estat un dels primers municipis en dur-lo a terme.



 

Relacionats

Article

El Comitè Municipal de Sequera s’ha reunit per fer seguiment de les mesures d’estalvi i gestió de l’aigua que s’estan duent a terme a Mollet. Durant la reunió s’ha tornat a constatar la bona gestió de l’aigua que s’ha fet a la ciutat que ha permès reduir en un 50% el consum d’aigua municipal en un any.

Article

L’Ajuntament de Mollet del Vallès ha habilitat a l’escola Cal Músic un nou refugi bioclimàtic, que s’afegeix al primer creat al municipi, a l’escola Joan Salvat Papasseit. Els refugis bioclimàtics representen un espai d’alimentació per a espècies beneficioses, generant un hàbitat amb un equilibri ecosistèmic

Notícia

L’ampliació de 4 a 10 centres educatius participants en el Projecte Olinet ha permès recollir 1.851 litres d’oli usat durant 2023. La xifra duplica de llarg els 733 litres aconseguits l’any anterior

Butlletí