1a Trobada Mediterrània d'Economia Circular

dilluns, 23 maig, 2016 - 00:00 a 23:59
Sala d'actes de l'edifici Media-TIC del Cibernàrium de Barcelona.

Com generar desenvolupament econòmic al mateix temps que aconseguim un Mediterrani lliure d’envasos?

PIMEComerç i RECIRCULA amb la col·laboració de l’Ajuntament de Barcelona i el suport de multitud d’agents econòmics i socials impulsen la 1A TROBADA MEDITERRÀNIA D’ECONOMIA CIRCULAR, una jornada tècnica amb l’objectiu d’enriquir els continguts desenvolupats en els darrers anys en relació a mesures de prevenció i crear conjuntament una bateria de propostes sobre les quals es pugui treballar en benefici d’un Model de Dipòsit que aconsegueixi el màxim consens i benefici en funció dels interessos de tots. 

L’anomenat Conveni de Barcelona, estableix per a l’any 2017 explorar i aplicar en la mesura que sigui possible les mesures de prevenció relacionades amb:

  1. Establiment de Sistemes de Dipòsit, Retorn i Devolució d’envasos de begudes prioritzant el màxim possible el seu reciclatge.
  2. L’abandonament d’envasos de begudes en els entorns naturals i urbans suposa un greu problema ambiental i un malbaratament de recursos escassos i finits.
  3. Els sistemes integrats de gestió actuals van ser dissenyats per recuperar els envasos de les begudes consumides a les llars. No cobreixen el que es consumeix fora.
  4. L’actualitat requereix repensar tots aquests conceptes. Hi ha diverses iniciatives internacionals que fa anys que treballen per protegir el Mediterrani. 

Volem innovar en la feina col·lectiva però des de l’esforç individual i tenint en compte tots els actors. Hem definit quatre eixos d’audiència:

  • Eix social: organitzacions ecologistes, consumidors, sindicats, partits polítics, universitats..
  • Eix de gestió: ens locals, associacions municipals, empreses de serveis
  • Comerç i logística: Horeca, petit i mitjà comerç, supermercats i empreses de distribució de begudes
  • Recuperació i reciclatge

Plantegem un format molt participatiu que ens permeti contrastar i posar en comú tot el que s’ha estat treballant des de diversos àmbits: Dilluns, 23 de Maig de 2016, a la sala d'actes de l'edifici Media-TIC del Cibernàrium de Barcelona. Si desitges participar en aquesta jornada tècnica, emplena el formulari de preinscripció aquí. Places limitades. Rebran confirmació les inscripcions que hagin pogut ser admeses. 

Des de PIMEC i PIMEComerç donarem continuïtat a aquesta primera trobada amb una de network qualitatiu dins el marc de la fira BIZ Barcelona, al qual també pots participar. Més informació aquí.

Organitzador: 
PIMEComerç i RECIRCULA amb la col·laboració de l’Ajuntament de Barcelona

Relacionats

Butlletí