Jornada tècnica "1.000 punts d'aigua.

dijous, 26 maig, 2016 - 09:45
Aula F1 (esp ai F101) del Campus Miramarges
Geolocation

El portal www.1000punts.cat és una base de dades en format web que pretén, d’una banda, elaborar un inventari col·laboratiu de basses, llacs, estanys, molleres, abeuradors i altres punts d’aigua que hi ha repartits pel país. Per altra banda, el portal ofereix eines a les entitats de conservació, les administracions i els centres educatius per a la divulgació, l’estudi i la conservació dels hàbitats aquàtics i la seva biodiversitat.

L’objectiu final del projecte és crear una xarxa de 1.000 punts d’aigua en custòdia, ben conservats i que estiguin gestionats per afavorir la biodiversitat aquàtica. La jornada està pensada per aquelles persones i entitats que estiguin interessades en col·laborar amb la iniciativa.

PROGRAMA (consultar programa en PDF)

09.45 h - Inscripcions i lliurament de la documentació
10.00 h - El projecte 1.000 Punts d’Aigua

Sr. Guillem Mas, Paisatges Vius. Part teòrica on s’explicarà: Què és (i què no és) un punt d’aigua? Principis i filosofia de la iniciativa. Objectius a assolir. Formes de participació i rols dels usuaris. Ús i privacitat de les dades.

11.00 h - Pausa
11.30 h - Funcionament del portal

Sr. Guillem Mas i Sr. Roger van Swaay, programador del portal. Part pràctica on els participants registraran punts d’aigua i observacions al portal. En el cas de les entitats, es crearan els permisos per administrar membres, validar dades, publicar notícies i activitats i altres funcions.

13.00 h - Cloenda de la jornada

Organitzador: 
Xarxa de Custòdia del Territori
Contacte: 

La jornada és gratuïta però cal inscriure’s prèviament a través de: info@1000punts.cat o al telèfon 649 056 034 (Guillem Mas)

Relacionats

Butlletí