PlantNet, una app per identificar i compartir els coneixements sobre flora

17/04/2016 - 18:22

PlantNet és una aplicació per a mòbil que ens permet identificar fàcilment una planta durant una caminada al bosc i al mateix temps contribuir amb els nostres coneixements a fer una gran base de dades mundial de plantes.


 

PlantNet ha estat desenvolupada per un equip francès. No és la primera aplicació que vol ser un ‘Shazam’ per a plantes, però sembla que PlantNet està donant bons resultats. Tot i això, cal esmentar que l'aplicació compila la seva informació de manera local, segons la regió, i evidentment algunes zones tenen força mancances.

Avui en dia hem oblidat els noms de les plantes amb les que convivim. I PlantNet permet tenir aquest moment genial de reconèixer una planta amb la qual hem tingut alguna connexió. Recuperar aquesta familiaritat no només és una forma d’augmentar els nostres coneixements sinó també de valorar i respectar l'entorn.

PlantNet és a més és un esforç d'intel·ligència col·lectiva en el qual els participants contribueixen a fer un catàleg global de les plantes, la qual cosa ajuda també a la seva preservació.



 

Categories: 
Etiquetes: 

Relacionats

Article

La Diputació de Barcelona ha presentat el mapa amb el grau de vulnerabilitat a la sequera dels boscos de la Xarxa de Parcs Naturals, que mostra que el 29% veuran agreujats de forma significativa la mortalitat per estrès hídric entre els anys 2040 i 2050.​

Article

Emboscades. Dones i bosc és una proposta expositiva pretén visibilitzar el paper de les dones en la gestió dels boscos del nostre país.

Butlletí