L'art de visitar un jardí: boscos urbans: el turó de la Peira

divendres, 15 abril, 2016 - 18:00 a dissabte, 16 abril, 2016 - 17:59
La Fàbrica del Sol
Geolocation

Una gran pineda recuperada durant la República.

Una vista panoràmica de la ciutat i una pineda de pi blanc i pi pinyer són dos dels grans tresors amagats d’aquest pulmó verd. Endinseu-vos-hi i descobriu-ne la història.

Aquest parc és un luxe per als ciutadans que es mouen pel seu voltant. És un oasi que destaca dels edificis que l'envolten pel seu verd i la seva alçada i situació privilegiades, circumstàncies que el converteixen en l'únic parc de Barcelona que ofereix vistes tant a Collserola com al mar.

El Parc del Turó de la Peira s'estén sobre una superfície de 7,71 hectàrees que formaven part d'una antiga pedrera i té un fort desnivell que ofereix l’oportunitat de gaudir d’unes vistes panoràmiques excepcionals. Es tracta d’un parc urbà amb trets de parc forestal, ateses les pinedes històriques existents, de pi blanc i de pi pinyer, que hi tenen un protagonisme gairebé absolut. El parc pren el nom de Ca la Peira (que significa pedra), una masia que hi havia a la finca de Can Peguera. És curiosa la relació que es pot establir entre les actuals pinedes imponents i aquest topònim, relacionat amb la pega que es feia als antics forns de quitrà cremant llenya de pi.

El parc és un veritable pulmó verd en un barri densament edificat i actua com un encaix de natura dins de la ciutat.

Ruta pel Parc del Turó de la Peira.

Relacionats

Butlletí