Martorell inicia els passos per a la creació del seu futur Parc Fluvial

Elbaix.cat
30/03/2016 - 17:23

El consistori està ultimant, en col·laboració amb el Col·legi d’Arquitectes de Catalunya, la convocatòria d’un concurs públic obert per executar el futur Parc Fluvial al municipi.

L’Ajuntament de Martorell, a través de la Regidoria de Medi Ambient, ha començat a endreçar la zona hortícola del riu Anoia demanant la retirada palatina d’aquells horts alegals que no compleixen estríctament la normativa urbanística. L’objectiu del consistori és recuperar i preparar el terreny pel futur desenvolupament del Parc Fluvial del municipi

En una acció de disciplina urbanística, l’Ajuntament de Martorell està demanant als hortolans, instal·lats en situació d’alegalitat a la zona fluvial (en sòl de domini públic hidràulic o de titularitat municipal), la retirada progressiva dels horts, així com el manteniment de l’espai lliure de deixalles i coberts. “Aquest és el pas previ a iniciar qualsevol projecte de millora a la zona del riu per tal de desenvolupar la ferradura verda de Martorell”, ha dit el regidor de Planificació Urbanística, Medi Ambient i Habitatge, Adolf Bargués.

Paral·lelament, el consistori està ultimant, en col·laboració amb el Col·legi d’Arquitectes de Catalunya, la convocatòria d’un concurs públic obert per executar el futur Parc Fluvial al municipi. “Volem fer-ne la màxima difusió per recollir totes aquelles experiències, fins i tot internacionals, que puguin ser aprofitables pel nostre entorn fluvial”, ha remarcat el regidor.

El futur Parc fluvial creuarà des de la desembocadura del riu Llobregat fins al Molí Empresa i comptarà amb el suport de la Diputació de Barcelona. “La idea és obrir Martorell al riu, que la natura convisqui amb els usos de gaudi, esportius, de lleure i agrícoles, a través d’un projecte d’horts socials. El riu va deixar de ser una claveguera a cel obert i ara cal posar en valor aquest entorn natural”, ha afirmat Bargués.


Relacionats

Article

L'aigua regenerada prové de l'Estació Depuradora d'Aigües Residuals (EDAR) del Prat de Llobregat, gestionada per l'AMB. Aquesta arriba al canal de la Bunyola, als espais naturals del delta del Llobregat, a través d'un sistema de canalització, l'últim tram del qual ha estat habilitat per l'Ajuntament i l'empresa municipal Aigües del Prat.

Article

Les actuacions, què formen part del pla d’inversions PSG (Programa d’actuacions en paisatges naturals i urbans) i compten amb finançament FEDER, serviran per millorar la qualitat ambiental i paisatgística de l’espai fluvial i en potenciaran l’ús social i l’accés mitjançant la mobilitat sostenible.

Article

L’Ajuntament de Gavà, Aigües de Barcelona i Cetaqua han inaugurat un punt de recàrrega intel·ligent d’aigua subterrània per al reg i la neteja dels carrers que permet conèixer amb detall els patrons de consum. Recaigua dona continuïtat a l’estratègia Gavà Circular, per tal d’aplicar els principis de l’economia circular i fer una ciutat més sostenible.

Butlletí