Una aplicació informàtica permetrà optimitzar la recollida selectiva de residus a Almassora

Font: Ajuntament d'Almassora
29/03/2016 - 09:11

L'Ajuntament d'Almassora, en col·laboració amb l'empresa FCC, està desenvolupant una innovadora eina informàtica que permetrà comptabilitzar la quantitat de residus que s'acumulen en cada contenidor de recollida selectiva.

Gràcies a aquest registre serà possible optimitzar els recursos dels quals disposa el municipi i millorar el servei. 

Els tècnics que treballen en aquesta aplicació preveuen instal·lar un sistema electrònic en els contenidors de paper, vidre, plàstic i llandes i oli el qual permeta saber en quin moment estan plens i procedir al seu buidatge en el torn de recollida més pròxim. D'aquesta manera el consistori podrà saber també quines zones de la localitat registren un major dipòsit de residus i procedir a augmentar la freqüència de pas dels camions de recollida o incrementar el nombre de contenidors. Així mateix, aquells punts de dipòsit de brosses que no resulten efectius podran ser traslladats o resituats en zones on siguen més necessaris. 

Tal com ha indicat l'alcaldessa, Susanna Nicolau, aquestes millores tècniques en el servei de recollida selectiva "ens permetran evitar els contenidors saturats que acaben per suposar una acumulació de residus en la via pública, ja que l'empresa podrà saber quan un contenidor estarà ple". D'altra banda, la primera edil ha assenyalat que una altre dels avantatges serà que "podrem identificar en quins punts de la localitat es recicla més i, per tant, centrar les campanyes de sensibilització en aquelles zones on la gent estiga menys conscienciada".

Aquesta eina informàtica, que està sent desenvolupada de manera pionera per al municipi d'Almassora, inclou la localització dels contenidors situats tant en el casc urbà com en els polígons industrials i en el districte marítim. Després de la seua engegada, el consistori estima que seran necessàries diverses setmanes per a analitzar la informació obtinguda i que hauran de tenir-se en compte les situacions puntuals o estacionals, com les setmanes de festes o el període estival, que poden alterar les dades habituals de recollida de residus. 

Cal recordar que l'Ajuntament d'Almassora ha engegat, a través de la Regidoria de Medi ambient, una campanya per a estimular el reciclatge en les llars. Aquesta campanya ha suposat el repartiment de prop de 5.000 lots de bosses que permeten la separació de paper i cartó, vidre i envasos i llandes.


 

Categories: 

Relacionats

Notícia

L'Agència Catalana de Residus ha concedit a la Paeria una subvenció de de 994.535,36 euros, que permetrà afrontar la construcció de les instal·lacions al carrer Vilanova de la Barca, al costat de l’N-240. Tindrà més capacitat i serveis que l'actual, amb espai destinat a fer tallers de sensibilització i per a la reparació i reutilització de materials i aparells.

Article

S'ha posat en marxa aquest 11 de desembre de 2021, i fins a finals de mes, una nova campanya per conscienciar la ciutadania sobre la importància de la recollida selectiva de residus. Amb l’eslògan “Tria bé, reciclem millor”, la campanya vol fer palès que és possible consumir de forma més sostenible escollint correctament els productes que es compren, i que és important separar bé els residus a les llars perquè facilita la recuperació dels materials que es poden reciclar.

Notícia

A través del Programa sectorial d’actuacions per a fer front a l’emergència climàtica, que preveu ajuts pel 2022 i el 2023 a tots els ajuntaments de la província. Els municipis podran invertir en energia renovable i en millores de l’enllumenat públic i de la recollida selectiva de residus.

Butlletí