Esport i sostenibilitat s'uneixen per conscienciar sobre l'estalvi d'aigua a Andorra

Font: Govern d'Andorra
23/03/2016 - 08:50

La campanya “Dutxa’t en temps rècord” vol reduir el consum d’aigua als centres esportius. En el marc del Dia mundial de l'aigua, el Govern d'Andorra ha presentat la campanya de reducció del consum d'aigua a les dutxes dels centres esportius.

 

El Centre de tecnificació esportiva d'Ordino ha estat l'escollit per escenificar l'inici d'aquesta iniciativa que pretén reduir el nombre de litres que cada persona utilitza a l'hora de dutxar-se. Per això es repartiran als centres esportius depenents del Govern uns rètols amb quatre eslògans diferents però amb un denominador comú: conscienciar de la importància de no malbaratar l'aigua. La campanya, adreçada a tothom però especialment als escolars, uneix dos conceptes, l'esport i la sostenibilitat.El Govern, a través del Ministeri de Cultura, Joventut i Esports i de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, ha engegat la campanya “Dutxa’t en temps rècord” que té per objectiu reduir el consum d’aigua als centres esportius.

Amb motiu del Dia Mundial de l’Aigua, que se celebra el 22 de març, s’ha iniciat la campanya que consisteix en la retolació dels espais de dutxa dels vestidors de 4 instal·lacions esportives del país com són el Camp d’Esports d’Ordino, el Poliesportiu d’Andorra, el pavelló Joan Alay i l’Estadi Nacional a Andorra la Vella, amb un disseny que pretén agermanar la pràctica de l’esport amb la sostenibilitat.

Així a través de l’eslògan “Dutxa’t en temps rècord” es vol animar els esportistes a fer un ús més responsable de l’aigua en l’estona de la dutxa i prevenir el malbaratament d’aquest recurs, reforçant el missatge principal amb 4 frases que recorden que és important dutxar-se en un temps rècord.

Els missatges que es podran veure a les dutxes de les instal·lacions esportives seran: “cada gota compta”, “cada minut suposa un consum de 9 litres d’aigua”, “fer un esprint pel medi ambient” o “dutxa’t en el temps que trigues a cantar la teva cançó preferida”.

El secretari d’Estat d’Esports, Jordi Beal, han presentat aquesta campanya i ha volgut destacar que el consum de l’aigua és actualment un dels temes clau en el debat de la sostenibilitat mundial que requereix d’una tasca contínua de sensibilització i comunicació. Així, des del Ministeri s’ha volgut contribuir a la reducció del consum d’aigua amb aquesta campanya.

Trobareu més informació sobre aquesta campanya al web del Centre d’Andorra Sostenible.


 

Categories: 

Relacionats

Article

L’Ajuntament de Gavà, Aigües de Barcelona i Cetaqua han inaugurat un punt de recàrrega intel·ligent d’aigua subterrània per al reg i la neteja dels carrers que permet conèixer amb detall els patrons de consum. Recaigua dona continuïtat a l’estratègia Gavà Circular, per tal d’aplicar els principis de l’economia circular i fer una ciutat més sostenible.

Article

L’ajuntament de Montblanc ha guanyat el XVII Premi Medi Ambient, amb una dotació de 5.000 €, per un projecte que té per objectiu millorar ambientalment la Sallida, una zona humida d’elevat interès natural del municipi de la Conca de Barberà, on es potenciaran les condicions òptimes perquè els ocells insectívors i ratpenats puguin refugiar-s’hi i nidificar, vetllant per la biodiversitat de la zona. La proposta planteja la integració de la zona com un espai per a l’educació ambiental i per al coneixement del medi i de la varietat d’espècies de flora i fauna pròpies de la zona, potenciant-lo com un espai d’interès natural.

Notícia

L'empresa  municipal Taigua està treballant en la caracterització i millora del sabor de l'aigua, amb la execució de diverses actuacions. Una d'elles és la realització d'un estudi sobre l'anàlisi del perfil del sabor, que va a càrrec d'un equip de tastadors professionals.

Butlletí