Olot ja té els dos primer punts de càrrega de vehicles elèctrics

Font: Ràdio Olot
21/03/2016 - 13:47

Els ha instal·lat Bassols Energia al pàrquing Centre de la capital garrotxina. En el que portem d’any les vendes estan començant a créixer al mercat i de fet a tot l’Estat s’han triplicat.
 

Aquest cap de setmana ja s’ha estrenat aquest nou punt, el primer que hi ha a la ciutat. Just a l’aparcament de sota el Firal hi ha el primer punt de càrrega per iniciativa de Bassols Energia. Un servei gratuït pel usuaris del Pàrquing Centre i que ocupa dues places. Hi ha dos tipus de càrregues possibles: una seria la connexió a la corrent que podríem tenir a casa i l’altra és la de tipus ‘mennekes’, que és la que fan servir la majoria de vehicles elèctrics. El punt de càrrega funciona les 24 hores.

La intenció d’aquest punt de càrrega, segons ha informat la companyia en una nota, és incentivar la compra de vehicles elèctrics a la ciutat. A tot l’Estat les dades assenyalen aquest 2016 com un any de creixement important d’aquest tipus d’automòbil i per ara les vendes s’han triplicat. Un creixement encara lent però cada cop més important: s’espera que 1 de cada 3 vehicles en circulació siguin elèctrics el 2040.

Entre els beneficis hi ha que no emeten directament diòxid de carboni, que gasten menys i tampoc no fan soroll, així que tampoc generen contaminació acústica.


 

Municipis: 
Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Article
Recomanació per Sant Jordi 2024

Un conte la temàtica principal del qual és l’aigua i la sequera, en el context d'uns animalons que viuen a la Fageda d’en Jordà.

Notícia

La capital de la Garrotxa aposta clarament per aquest sistema energètic després dels bons resultats del desplegament de la comunitat del barri de Montolivet

Article

29 habitatges del barri de Montolivet ja funcionen amb l’energia que genera la instal·lació. Situada al teulat de les antigues escoles de Sant Pere Màrtir i a l’Escola Bressol Municipal, té una potència de 30 kW. L’Ajuntament d’Olot participa com un soci més de la comunitat energètica de Montolivet, que entra a formar part d’una prova pilot de digitalització de la Generalitat.

Butlletí