660 alumnes han participat en una reforestació a Badalona

Font: Ajuntament de Badalona
16/03/2016 - 08:41

La campanya forma part del programa “Badalona recupera el bosc” i ha comptat amb alumnes de primària, secundària i educació especial de 19 centres escolars de la ciutat

El 18 de març finalitza la campanya escolar de reforestació, dins del programa “Badalona recupera el bosc”, que impulsa l’Àmbit de Badalona Pròspera i Sostenible de l’Ajuntament de Badalona i que coordina l’Escola de Natura Angeleta Ferrer. En aquesta campanya, hi han participat 19 centres educatius de la ciutat, 660 alumnes de cicle superior de primària, secundària i educació especial i 62 professors.

Enguany s’ha continuat amb una activitat complementària als centres participants ja que els Agents Rurals de Medi Natural de la Generalitat de Catalunya han pogut anar als centres que ho han sol·licitat per fer-hi una xerrada amb el títol: Conèixer ens ajuda a prevenir. La finalitat d’aquesta xerrada és que els alumnes assimilin quines actituds són més respectuoses amb el medi i d’aquesta manera desenvolupin una actitud preventiva vers la seva conservació.

Durant la campanya s’hauran plantat més de 300 arbusts de marfull, llentiscle i romaní. Els espais reforestats hauran estat dos: al voltant de la bassa dels Fregons (a l’entrada del torrent de l’Amigó) i al voltant del turó d’en Seriol. L’objectiu principal d’aquesta campanya és que els centres educatius de la ciutat participin en una activitat sensibilitzadora de millora d’un espai forestal.

Durant la sortida els alumnes han realitzat dues activitats:

- Una activitat lligada al currículum escolar que els ha permès treballar conceptes com l’orientació, comunitats vegetals, efectes del foc i problemes ambientals;

- Una segona activitat més pràctica, on els alumnes han après a plantar arbres i arbusts, a refer i netejar forats, a regar, a protegir la base de la planta amb restes vegetals per evitar el fred i la pèrdua d’aigua i a reomplir els forats amb compost.

La campanya escolar de reforestació és possible gràcies al suport econòmic de l’Àrea de Territori i Sostenibilitat de la Diputació de Barcelona.


Etiquetes: 

Relacionats

Acte
Acte
30/09/2023 - 10:00
Biblioteca Collserola-Josep Miracle
Notícia

La campanya d’educació i sensibilització ambiental se centra aquest estiu al nucli de la Pineda.

Butlletí