La Fundació Agroterritori presenta dues eines de gestió energètica en explotacions de vaca de llet

Fundació Agroterritori
14/03/2016 - 10:55

La Fundació Agroterritori (integrada per la Universitat de Girona, la Unió de Pagesos de Catalunya i la Fundació de la Pagesia) juntament amb el Consell Insular de Menorca, la Cambra d’Agricultura de l’Arieja (Migdia-Pirineus) i la Cambra d’Agricultura de la Losera (Llenguadoc-Rosselló) presenten: la “Guia de bones pràctiques energètiques en explotacions de vaca de llet”.
 

Aquesta guia és una eina imprescindible pel pagès amb recomanacions d’estalvi i d’ús eficient de l’energia en les explotacions de vaca de llet i l’Estratègia per promoure l’eficiència energètica en explotacions de vaca de llet a l’Euroregió, un document de referència que analitza l’estat de la qüestió energètica de manera transversal i proposa instruments a curt i mig termini per emprendre un model energètic més sostenible.

Al llarg de l’any 2015, la Fundació Agroterritori ha liderat el projecte “Estratègia per l’eficiència energètica en explotacions de vaca de llet a l’Euroregió: selecció i comparativa d’eines i metodologies comunes” amb el suport de l’Euroregió Pirineus-Mediterrània. El projecte ha consistit en conèixer en profunditat les necessitats energètiques del sector lleter de les quatre regions (Catalunya, Illes Balears, Migdia-Pirineus i Llenguadoc-Rosselló) i en definir eines per afavorir l’ús responsable i eficient de l’energia en les explotacions lleteres amb la fita d’assegurar un model lleter més eficient i competitiu des de la perspectiva ambiental, econòmica i tecnològica.

El projecte ha comptat amb aportacions d’experts i representants del sector lleter, la recerca i l’administració de les quatre regions participants. Així mateix, el 19 de novembre es va celebrar el Seminari internacional fruit del projecte a la Universitat de Girona. En l’acte es varen presentar els resultats del projecte i es va portar a terme un debat amb experts i professionals del sector per definir i ordenar les línies estratègiques per fer front al repte energètic del sector de vaca de llet de l’Euroregió.

Ambdues publicacions, Guia i Estratègia, constitueixen el full de ruta imprescindible per promoure l’estalvi i l’eficiència energètica amb arguments basats en el desenvolupament sostenible, la recerca i la innovació i que permetrà enfortir el posicionament del sector productor de llet de vaca.

Els documents es poden despenjar aquí


Categories: 

Relacionats

Article

La instal·lació de la xarxa de calor amb combustible renovable ha durat quatre mesos

Article

El projecte “Horts al terrat”, de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat, ha rebut el premi Nova Bauhaus de la Unió Europea en una cerimònia que s’ha celebrat a la ciutat de Brussel·les el divendres 12 d’abril.

Article

La iniciativa ha comptat amb la participació de quatre escoles públiques d’infantil i primària i tres escoles bressol municipals

Butlletí