Lleida recull idees per l'Ordenança del Paisatge

Font: Paeria de Lleida
09/03/2016 - 16:19

L’Ajuntament de Lleida impulsa diversos tallers d’idees amb l’objectiu que la ciutadania participi en l’elaboració de la futura Ordenança del Paisatge de Lleida, que es preveu estigui enllestida després de l’estiu.

El tinent d’alcalde i regidor d’Hàbitat Urbà, Rural i Sostenibilitat, Fèlix Larrosa i el Coordinador d’Urbanisme de l’Ajuntament de Lleida, Joan Blanch, han presentat avui aquesta iniciativa, que té l’objectiu de que la ciutadania pugui debatre sobre quins han de ser els elements fonamentals en la configuració del paisatge de Lleida i proposar els continguts que regiran la futura regulació.

Els tallers participatius tindran lloc els propers 8, 15 i 29 de març a l’Escola d’Art Municipal Leandre Cristòfòl, en horari de 18.30 a 20.45 hores. Estan oberts a tota la ciutadania però s’adrecen, especialment, a col·legis professionals, sector empresarial, sectors que intervenen directament en la construcció, comerciants, sector agrícola, sector turístic, universitat i centres de recerca, centres educatius i associacions de veïns, culturals, socials i ambientals, entre altres.

El primer dels tallers tractarà sobre l’abast i el contingut de l’Ordenança de Paisatge de Lleida. El segon, sota el nom Paisatge de la Ciutat, tractarà sobre les aportacions referents als elements de la ciutat que intervenen de manera important en la configuració del paisatge. I, el tercer taller, sota el nom Paisatge Obert, recollirà altres propostes referides als elements que intervenen en la configuració del paisatge obert del conjunt del terme municipal.

El debat sobre paisatge contempla una àmplia varietat de temes rics i variats, com per exemple les instal·lacions aèries presents als carrers; les terrasses, carpes i restaurants que s’estableixen a l’espai públic; murals i altres formes d’expressió artística; parades i casetes de fires; les tanques de les parcel·les i dels solars; materials, colors i textures de les façanes i les edificacions i altres elements que configuren el paisatge, que cal regular per acotar les intervencions a l’espai públic.

L’Ajuntament de Lleida ha posat en marxa una pàgina web on es podran trobar tots els materials i continguts relatius a la Ordenança del Paisatge de Lleida. El web és http://paisatge.paeria.cat

Els estudiants de l’EMBA també aporten les seves idees a l’Ordenança del Paisatge de Lleida
Amb motiu de la presentació del Taller d’Idees per a l’elaboració de l’Ordenança de Paisatge de Lleida, els estudiants de 1er curs del Cicle de Grau Superior de Projectes i Direcció d’Obres de Decoració de l’Escola d’Art Municipal Leandre Cristòfol han realitzat avui una intervenció en els espais exteriors del centre educatiu.

L’actuació ha consistit en la col·locació d’una imatge al terra i les parets que envolten l’edifici del centre, una imatge que té sentit quan s’observa des de l’accés de l’escola i que afecta dos àmbits especials diferents, un proper i l’altre llunyà.

L’àmbit més proper d’actuació ha estat les escales situades al lateral esquerra de l’entrada al centre educatiu, un lloc de comunicació amb el carrer Cavallers i àmpliament utilitzat pels alumnes. El segon àmbit d’actuació, més allunyat, ha estat una paret d’un edifici ubicat en la plaça on hi ha el Casal de la Dona. Amb aquesta intervenció, els estudiants han volgut posar l’accent en aquest espai públic i col·laborar en la pluja idees per a l’elaboració de l’Ordenança del Paisatge de Lleida.


Municipis: 
Etiquetes: 

Relacionats

Article

L’actuació, finançada amb fons Next Generation, incorpora accions com el condicionament de passejos ombrats, la creació d’una bassa naturalitzada, l’estabilització de talussos i la millora de la vegetació, amb la plantació de 178 arbres i més de 2.000 plantes

Article

El municipi de la Noguera és un dels primers de Catalunya que subministra llum als veïns amb plaques solars públiques

Article

La Paeria ha posat en marxa el programa “Stop Emergència Climàtica: Estalviar per ajudar”, una iniciativa dirigida als centres escolars de Lleida, per aprendre a estalviar energia i recursos, reflexionar sobre els estils de vida insostenibles, i fomentar l’empatia i la cura mútua, especialment cap a les persones més vulnerables de la nostra ciutat.

Butlletí