L’Ajuntament de Barcelona i la Generalitat formalitzen la col·laboració per a la connexió del tramvia

03/03/2016 - 12:47

L’acord estableix que l’Ajuntament en determinarà el traçat i que l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) executarà el projecte. L’Ajuntament finançarà la construcció del projecte i subscriurà convenis amb l’ATM per al rescabalament de les obres, la redacció dels projectes constructius i la contractació i direcció de les obres.

L’Ajuntament de Barcelona i el departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat han signat un protocol de col·laboració per impulsar la connexió de les dues xarxes de tramvia. El protocol estableix que l’Ajuntament de Barcelona determinarà el traçat de la unió del Trambaix i el Trambesòs d’acord amb els estudis que el consistori està acabant d’elaborar i partint del Pla director d’infraestructures 2011-2020.

La Generalitat, com a titular de la xarxa tramviària metropolitana, delegarà a l’ATM les competències de planificació, ordenació, concessió i execució del projecte, com ja ho va fer en el cas de la construcció de les altres dues xarxes de tramvia. L’Ajuntament finançarà la construcció del projecte i subscriurà convenis amb l’ATM per al rescabalament de les obres, la redacció dels projectes constructius i la contractació i direcció de les obres.

Els signants de l’acord han estat el conseller de Territori i Sostenibilitat i president de l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) de Barcelona, Josep Rull, i la tinenta d’alcaldia d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat de l’Ajuntament de Barcelona, Janet Sanz. Sanz ha celebrat l’acord, que posa “les bases per fer realitat una aposta pel transport públic, que es materialitza en la connexió dels dos tramvies pel centre de la ciutat”. “Aquest protocol accelera els ritmes de treball i ens permet que aquesta infraestructura indispensable per a la ciutat sigui una realitat al més aviat possible”, ha assegurat.

Municipis: 
Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

El Pla de mobilitat urbana (PMU) és el full de ruta de les polítiques de mobilitat a Barcelona per als pròxims sis anys. Entre abril i juny hi haurà un període de debat amb una dotzena de trobades amb entitats per abordar aspectes concrets de la mobilitat, com l’accessibilitat, el gènere, la sostenibilitat i la mobilitat sanitària o l’escolar.

Article

La tinenta d’alcaldia d’Urbanisme, Transició Ecològica, Serveis Urbans i Habitatge, Laia Bonet, ha mostrat a Brussel·les el compromís de Barcelona amb la millora de la qualitat de l’aire a la ciutat. Ha estat en el marc d’una reunió amb l’eurodiputat Javi López, ponent del Parlament Europeu per a la revisió de la Directiva de la qualitat de l’aire, i amb François Wakenhut, cap de la unitat de qualitat de l’aire de la Comissió Europea

Notícia

Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) ha formalitzat la compra de 36 autobusos estàndard de 12 metres d'hidrogen, a més de dos vehicles articulats, que serien els primers articulats d'hidrogen a circular a tota Espanya. Es tracta de la compra més important de vehicles d’hidrogen de TMB i està finançada pel Ministerio de Transporte, Movilidad y Agenda Urbana, en el marc dels fons Next Generation
 

Butlletí