El Parc Natural de Cap de Creus, nou Punt de 'Biodiversidad Virtual'

29/02/2016 - 11:35

És una plataforma ciutadana per a l’estudi, coneixement i conservació de la biodiversitat que vol obtenir el major inventari d’imatges de flora, fauna i patrimoni natural georeferenciats.

El Parc Natural de Cap de Creus s’ha constituït com a Punt de Biodiversidad Virtual, una plataforma ciutadana per a l’estudi, coneixement i conservació de la biodiversitat, que posa a disposició de tothom una eina per a facilitar el coneixement del nostre entorn. La plataforma disposa d’un equip de gairebé 300 experts en diferents àmbits de la natura, i de més de 300 administradors i coordinadors que, de forma altruista, col·laboren en el projecte. Biodiversidad virtual pertany a l’associació sense ànim de lucre Fotografía y Biodiversidad. L’ús de l’eina és gratuït.  

L’objectiu de la plataforma és obtenir el major inventari d’imatges de diversitat georeferenciada mai aconseguit i ja compta amb més d’un milió de fotografies. Les imatges sempre són propietat de l’autor i cal el seu permís per a utilitzar-les. Tothom hi pot participar a través del seu web i d’una aplicació mòbil. No cal conèixer les espècies de les que es faciliten les imatges, ja que els experts que hi col·laboren són els que les identifiquen i validen quan els usuaris les pengen a qualsevol de les seves galeries: insectes; flora; fongs i líquens; aus; mamífers; amfibis i rèptils; peixos i algues; geologia; hàbitats i impactes; fenòmens atmosfèrics; etnografia; i vida microscòpica.  

Testing al Parc
El Parc s’ha compromès a fer un testing de biodiversitat anual, que permetrà augmentar les imatges i les dades recopilades. Un testing és una activitat naturalista que consisteix a realitzar el màxim número de fotografies de la biodiversitat d’una àrea. En aquest cas, per pujar-les al web del projecte Biodiversidad Virtual, identificar les espècies i aportar dades per al coneixement de la biodiversitat. El primer testing del Parc està previst per a aquesta primavera, i estarà centrat en les papallones que hi viuen.

Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Acte
24/05/2024 - 00:00
Notícia

A Bigues i Riells del Fai, el projecte Llegim el Riu vol impulsar la participació ciutadana per millorar l’estat dels rius. Aquest dimarts s’ha fet una jornada emmarcada dins la programació per celebrar el Dia de la Terra.

Butlletí