Santa Eulàlia de Ronçana engega una campanya per fomentar l’ús de l’autocompostatge

Font: Ajuntament de Santa Eulàlia de Ronçana
29/02/2016 - 08:47

La regidoria de Medi Ambient de l'Ajuntament de Santa Eulàlia de Ronçana ha posat en marxa una campanya per tal de fomentar la pràctica de l’autocompostatge. Es diposa de 30 compostadors per aquells ciutadans de Santa Eulàlia que hi estiguin interessats.

Aquesta pràctica pot suposar un estalvi del 15% en la factura d’escombraries. 

Per sol·licitar un d’aquests recipients, només cal omplir una instancia genèrica a les oficines d’atenció al ciutadà de l’Ajuntament de Santa Eulàlia. Des de la regidoria també s’impartirà un curset de formació per a totes aquelles famílies que decideixin adquirir-ne un.

L’autocompostatge és una pràctica sostenible a nivell econòmic i ambiental, que té diverses avantatges, com ara eliminar el residu sense haver de traslladar-lo, eliminar els costos de tractament de la matèria orgànica i la fracció vegetal, i el benefici en forma de compost per als usuaris. D’avantatges, però, n’hi ha més. Aquelles famílies que facin ús d’aquests compostadors tindran un descompte del 15% en la taxa d’escombraries. Si a més a més, es fa ús del carnet de la deixalleria, el descompte d’aquest rebut pot incrementar-se fins al 25%.

A la dreta d’aquesta pantalla trobareu una guia per tal de resoldre qualssevol dubte sobre el compostatge casolà.

Guia del compostatge casolà (Diputació de Barcelona)

Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

En col·laboració amb Ronçana Comerç Actiu, del 3 al 28 d'abril els comerços i restaurants repartiran materials reutilitzables per fer una compra sense residus.

Article

Els veïns i veïnes de Parets del Vallès ja poden demanar el servei de recollida de mobles a domicili a través de l’App Parets.

Notícia

L’ampliació de 4 a 10 centres educatius participants en el Projecte Olinet ha permès recollir 1.851 litres d’oli usat durant 2023. La xifra duplica de llarg els 733 litres aconseguits l’any anterior

Butlletí