Pla de mobilitat sostenible per al Museu Marítim de Barcelona

Font: Diputació de Barcelona
24/02/2016 - 09:46

La Diputació de Barcelona ha realitzat el Pla de mobilitat sostenible del Museu Marítim de Barcelona. Es tracta d'un document amb un total de 24 propostes que es poden agrupar en dos grans blocs de cara a millorar la mobilitat dels treballadors com també la dels visitants i de l'entorn

El Pla de mobilitat sostenible del Museu Marítim s'inscriu en el Pla director de mobilitat de la Regió Metropolitana de Barcelona pel nombre de visitants que aquest equipament cultural rep, d'acord amb les directrius per a la millora de la qualitat de l'aire a les zones de protecció especial de l'ambient atmosfèric. Així, l'any 2014, el Museu Marítim de Barcelona va rebre 423.275 visites, amb una mitjana aproximada de 1.200 visitants/dia.

L'objectiu d'aquest Pla és optimitzar la mobilitat, fent èmfasi en la potenciació de l'ús del transport públic, en la renacionalització de l'ús del vehicle privat i dels modes no motoritzats tant entre la plantilla i col·laboradors com entre els visitants.

Entre les propostes de mobilitat laboral i de gestió interna, hi ha la promoció de la bicicleta i una racionalització i major sostenibilitat en l'ús del vehicle privat entre el conjunt de treballadors del centre. A banda d'això, el pla proposa millores de l'organització interna, l'elaboració d'un decàleg amb consells de mobilitat, l'edició d'un fulletó de recomanacions per a proveïdors i ambientalització de la contractació.

De cara als visitants, el Pla proposa una millora en la senyalització per a vianants al recinte, un increment de l'accessibilitat universal, millora per l'aparcament de bicicletes i manteniment de la informació de transport al web del Museu, especialment l'adreçat al visitant estranger, així com l'elaboració d'un full informatiu d'accessibilitat per al visitant.

El treball també proposa garantir una major comoditat i seguretat a les voreres, com també incrementar la seva accessibilitat, una major accessibilitat i manteniment a les parades de transport públic. També es proposa més infraestructura i millor senyalització per a la bicicleta, així com millorar el funcionament de l'aparcament d'autocars i habilitar una reserva d'aparcament per a necessitats especials.

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Article

L’AMB, en col·laboració amb Movement, desde 2018 tira endavant els Premis Bicimpuls que són un reconeixement a les entitats metropolitanes que dediquen el seu treball i esforços per la promoció de la bicicleta a la Metròpolis Barcelona. Així, enguany, els premis Bicimpuls arriben a la seva sisena edició. Les candidatures estan obertes obertes fins al 14 de gener.

Notícia

Unidireccional, segregat a la calçada, en sentit ascendent i ubicat a la banda del Besòs, el nou carril bici recorre la Via Laietana entre la plaça d’Antoni Maura i la plaça d’Urquinaona, on connecta amb la xarxa ciclista de la ciutat. La via pedalable s’emmarca en la transformació del carrer per prioritzar-hi la mobilitat sostenible, la connexió entre barris i el comerç local.

Butlletí