L'escola i el pavelló de Dosrius tindran calefacció amb biomassa el 2017

04/01/2017 - 13:00

Dosrius ha adjudicat el contracte de subministrament i instalació del sistema de calefacció i producció daigua calenta sanitària a partir de lús de biomassa, i el subministrament d'energia i servei de manteniment integral.

 

La Junta de Govern Local de Dosrius del dia 13 de desembre ha aprovat l’adjudicació del contracte de subministrament i instal·lació d’un sistema de calefacció i producció d’aigua calenta sanitària a partir de l’ús de biomassa (estella forestal) per alimentar l’Escola Castell de Dosrius i el Pavelló de Dosrius, així com el subministrament d'energia i servei de manteniment integral a l’empesa Energrup Bio-Renovables SL.

El contracte tindrà una durada de sis anys i un preu anual de 26.494,29 €, IVA exclòs, que inclou l’amortització de la caldera de biomassa, el subministrament d’energia i el seu manteniment. L’empresa adjudicatària també s’ha compromès a portar a terme una sèrie de millores sense cost per a l’Ajuntament, com per exemple l’ampliació dels terminis de manteniment correctiu (48 mesos addicionals), millores del sistema de monitorització i control del sistema de climatització de l’escola i el pavelló i millores en els elements terminals del sistema (telegestió, sondes de temperatura, sensors i complements), o millores en sistemes d’eficiència energètica als especificats en el projecte executiu que redueixin els costos de manteniment i gestió tant de l’edifici com de la seva caldera de biomassa i la seva xarxa de calor.

En els propers dies l’alcalde de Dosrius i l’empresa Energrup Bio-Renovables SL signaran el contracte i en les properes setmanes començaran les obres d’instal·lació que es preveu que tinguin una durada màxima de tres mesos.

El projecte d’instal·lació d’un sistema de calefacció i producció d’aigua calenta sanitària a partir de l’ús de biomassa per alimentar l’escola Castell de Dosrius i el Pavelló d’Esports de Dosrius, ha estat redactat per la Diputació de Barcelona, que també ha otorgat una subvenció 80.000€ per a la seva execució.

Què és la biomassa?

L'ús de la biomassa forestal per a la producció d'energia tèrmica s'està implantant de forma generalitzada a tot Europa.

L'augment dels preus dels combustibles fòssils, la necessitat de disminuir la dependència energètica exterior que tenen molts països i, en general, per tots els aspectes mediambientals positius que tenen les energies renovables (entre elles la biomassa), han facilitat que s'estiguin produint importants avanços tecnològics tant en la producció de la matèria primera com en les instal·lacions tèrmiques.

La Diputació de Barcelona ha desenvolupat un portal especialitzat sobre biomassa, que podeu consultar a través d’aquest enllaç.


 

Municipis: 
Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

Diversos carrers de Mataró disposaran d’un nou sistema d’enllumenat LED que suposarà un estalvi energètic anual del 52%. Les obres, amb una durada de 4 mesos i un cost de 135.990 €, s’emmarquen en el Pla Director de l’Enllumenat Públic i en el Pla d’Acció per l’Energia Sostenible i el Clima de Mataró (PAESC) com a mesura de reducció d’emissions i eficiència energètica i compten amb finançament del Fons Europeu de Desenvolupament Regional de la Unió Europea (FEDER).

Notícia
També avancen les obres dels projectes de biomassa a Vilassar de Dalt i Argentona

Ja ha quedat instal·lada la caldera de biomassa d’estella forestal que ha de servir per abastir equipaments municipals de Santa Margarida de Montbui, a la comarca de l’Anoia. Les obres s’han fet en el marc del projecte “Biomassa pel clima”, finançat pel fons europeu FEDER i la Diputació de Barcelona.

Butlletí