Sant Cugat referma l’aposta pel vehicle elèctric

Font: Ajuntament de Sant Cugat del Vallès
18/02/2016 - 09:40

L’alcaldessa, Mercè Conesa, i el conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, han assistit a la posada en marxa d’un punt de recàrrega per a vehicles elèctrics que s’ha instal·lat a l’aparcament de l’estació de Volpelleres dels FGC.

Amb la posada en marxa d’aquests punts de recàrrega, que són d’ús gratuït mitjançant el sistema de targetes RFID LIVE, es vol potenciar el canvi modal entre el vehicle privat elèctric i el transport públic. D’aquesta manera, els usuaris del tren poden deixar connectat el seu vehicle a l’aparcament de l’estació. Aquesta instal·lació –que ha suposat una inversió de 35.000 €- és fruit d’un acord entre el departament de Territori i Sostenibilitat, FGC, el clúster d’Eficiència Energètica (CEEC), el clúster Railgrup, l’associació catalana promotora del vehicle elèctric Volt-Tour i les empreses Simon, ImesAPI i Empark.  

L’alcaldessa ha destacat que amb la posada en marxa d’aquest punt de recàrrega “fem un pas més per promoure una mobilitat respectuosa amb l’entorn”. En aquest sentit, Mercè Conesa ha explicat que “l’Ajuntament des de fa anys ha fet una aposta per potenciar l’ús del vehicle elèctric amb l’objectiu de millorar també la qualitat de l’aire”.

Aquesta aposta de l’Ajuntament es vehicula a través d’un conjunt de bonificacions fiscals per als ciutadans que fan ús de vehicles elèctrics. Així mateix, l’Ajuntament també ha adquirit aquest tipus de vehicles per a la flota municipal. Concretament, disposa de 4 furgonetes elèctriques, 2 cotxes elèctrics, 2 motos elèctriques, 8 bicicletes elèctriques, 2 autobusos híbrids (als quals se sumaran 2 més properament) i 1 autobús 100% elèctric (que començarà a funcionar en breu).

A més a més, l’Ajuntament té un punt de recàrrega a disposició de la ciutadania (ubicat a l’avinguda Pla de Vinyet), que se suma a altres punts oberts per la Generalitat a les estacions de Volpelleres (inaugurat avui), Sant Cugat i a la benzinera dels Túnels de Vallvidrera. 

El conseller Josep Rull ha remarcat que “la lluita contra el canvi climàtic és una de les prioritats del govern de la Generalitat. Per això fem una aposta pel transport públic i per l’ús dels vehicles elèctrics”. Així mateix, Rull ha assegurat que “Sant Cugat és un referent a Catalunya” pel que fa al seu compromís contra el canvi climàtic i l’aposta pel vehicle elèctric.

L’acte també ha comptat amb la presència de la tinent d’alcalde de Serveis Urbans, Cristina Paraira; el regidor de Medi Ambient, Joan Puigdomènech; i la secretària de Medi Ambient i Sostenibilitat, Marta Subirà.

Etiquetes: 

Relacionats

Notícia

El Ple de l'Ajuntament de Sant Cugat del Vallès ha donat llum verda al Pla estratègic per fomentar la mobilitat elèctrica. La previsió és que el parc de vehicles elèctrics i híbrids endollables creixi un 260% fins a l’any 2028.

Article

El ple ha acordat l'adhesió a la Xarxa Metropolitana de Refugis Climàtics

Article

Alimentem Collserola! el projecte de Transició Agroecològica impulsat pel Consorci del Parc Natural de Collserola dinamitzat per la cooperativa Arran de terra, ha iniciat el programa "Agroecologia escolar a Collserola: responem a l'emergència climàtica!" en col·laboració amb la cooperativa l'Ortiga. Aquesta iniciativa pretén apropar als centres educatius la realitat agrària de la Serra de Collserola.​

Butlletí