L'Ajuntament de Cardedeu es fa soci de Som Energia

Ajuntament de Cardedeu
16/02/2016 - 11:20

El consum elèctric de diversos equipaments culturals serà subministrat amb energia renovable en els propers mesos. L'Ajuntament de Cardedeu ha aprovat fer-se soci de la cooperativa Som Energia.

Amb aquest tràmit, l'ajuntament passa a ser soci de ple dret de la primera cooperativa que ofereix energia verda i renovable a Catalunya, tot impulsant un model energètic renovable, eficient i democratitzador en el marc d'una economia social i d'autosuficiència, alternativa a l'oligarquia empresarial del sector energètic.

Per al gaudi dels serveis de subministrament d'energia a través de la cooperativa és requisit indispensable l'aportació en dipòsit retornable d'un capital social inicial de 100 euros al fer-se soci. Durant els propers mesos, s'espera que el consum elèctric de diversos equipaments culturals com el cinema Esbarjo, el CECUCA o Vil·la Paquita sigui subministrat amb energia renovable mitjançant la contractació i l'assessorament de Som Energia.

La progressiva contractació d'energia verda i renovable, així com l'avenç cap a un model d'economia social i cooperativa, són dos dels propòsits que recull el Pla d'Actuació Municipal (PAM) 2015 - 2019 del govern actual, i que són fidels al compromís amb l'eficiència energètica i l'energia renovable establert al Pla d'Acció per l'Energia Sostenible del 2009, i que va ser fruit del Pacte dels Alcaldes per l'Energia Sostenible (PAES) per combatre el canvi climàtic.

L'Ajuntament de Cardedeu anima a la ciutadania a optar per opcions de contractació de subministrament d'energia verda que ajudin a impulsar un nou model energètic, a més de continuar enfortint el compromís amb l'estalvi i l'eficiència energètiques.

Etiquetes: 

Relacionats

Article

La iniciativa ha comptat amb la participació de quatre escoles públiques d’infantil i primària i tres escoles bressol municipals

Article

La iniciativa ha comptat amb la participació de quatre escoles públiques d’infantil i primària i tres escoles bressol municipals

Notícia

S'ha realitzat la instal·lació de plaques fotovoltaiques a la coberta de l'edifici de la Biblioteca Frederica Montseny. D'aquesta manera, l'Ajuntament de Canovelles fa un pas més en l'aposta per les energies renovables, la sostenibilitat i l'eficiència energètica.

Butlletí