Montcada i Reixac estrena Bicibox

Ajuntament de Montcada i Reixac
10/02/2016 - 11:43

Aquest 1 de febrer ha entrat en funcionament al municipi dos mòduls del servei Bicibox, un sistema que permet els usuaris de bicicletes aparcar-les dins d'unes caixes metàl·liques que donen seguretat contra els robatoris i els actes incívics.

Les dues infraestructures del Bicibox, una iniciativa conjunta entre l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i l'Ajuntament de Montcada i Reixac, s'han instal·lat al carrer Generalitat, prop de l'estació de Rodalies de la línia de Portbou amb capacitat per a 14 bicicletes-, i davant de l'equipament esportiu i cultural Montcada Aqua per a 7 bicicletes-.

A l'acte de presentació han assistit l'alcaldessa, Laura Campos, el vicepresident de Mobilitat i Transport de l'AMB, Antoni Poveda, i el regidor de Medi Ambient, Sergi Martín, acompanyats dels regidors de Mobilitat, Jordi Sánchez, de Participació Ciutadana, Mónica Martínez, i de tècnics municipals. En la presentació l'alcaldessa ha afirmat que"aquest nou servei facilitarà la mobilitat interna en un municipi molt trinxat per infraestructures". Per la seva banda, Antoni Poveda, que ha realitzat una demostració de l'ús dels sistema a les autoritats municipals, ha destacat que la creació d'aquesta xarxa d'aparcaments "dóna resposta a la inquietud de molts ciutadans que al·leguen que no utilitzen aquest mitjà de transport per manca de seguretat". El regidor de Medi Ambient, Sergi Martín, ha comentat que "el Bicibox és una clara aposta de la Regidoria de Medi Ambient per la mobilitat sostenible".

Per obrir el Bicibox, els usuaris n' han de disposar d'una targeta. El registre al servei es pot fer per mitjà del web www.bicibox.cat. Les persones interessades han d'omplir un qüestionari amb les seves dades personals i també han de registrar la bicicleta, tràmit obligatori per rebre la targeta identificativa. El servei és gratuït tot i que en el qüestionari d'inscripció es demani un número de targeta de crèdit. El Bicibox dóna dret a estacionar gratuïtament un bicicleta en qualsevol dels aparcaments de la xarxa per un temps màxim de 48 hores consecutives en els dies laborables i per un tems màxim de 72 hores en el cas d'aparcaments que es facin incloent dies del cap de setmana. Aquestes limitacions s'estableixen per facilitar la rotació d'usuaris. La targeta per utilitzar el Bicibox arribarà a l'adreça que hagi indicat prèviament la persona interessada en el servei, per correu certificat.

Durant els propers dies, es faran dues campanyes de comunicació a prop dels dos mòduls de Bicibox per fomentar el registre dels usuaris al nou servei d'estacionament de bicicletes. El Bicibox està distribuït en 150 punts en un total de 15 municipis de l'àrea metropolitana. El seu creixement es duplica cada any i ha arribat als 5.500 usuaris.

Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

És fruit del conveni signat el febrer de 2022 amb l'entitat sense ànim de lucre.

Acte
03/04/2024 - 10:00
01/05/2024 - 10:00
05/06/2024 - 10:00
Montcada i Reixac
Notícia

La sessió informativa celebrada a la Casa de la Vila de l'Ajuntament de Montcada i Reixac va servir per explicar les mesures que s’han aplicat per estalviar aigua als equipaments i edificis municipals. La previsió és reduir-ne el consum en un 50%, tot i que el percentatge que gasta el consistori només suposa el 4% del total.

Butlletí