Barcelona vol conèixer les estratègies de mobilitat de Lima, Ginebra, París, Milà i Chicago

02/02/2004 - 00:00
'La mobilitat és un element bàsic en el disseny del futur urbà de les grans metròpolis del món'. Amb aquest argument, els responsables del Pacte de la Mobilitat i de l'Ajuntament de Barcelona impulsen la segona edició del cicle 'La mobilitat a les grans ciutats', una iniciativa que comença avui, 2 de febrer, amb una xerrada sobre Lima. Fins al mes de juny, cada dilluns de mes, la sala d'actes del CIDOB, s'aniran repassant els reptes i les circumstàncies de ciutats com Ginebra, París, Milà o Chicago. El testimoni d'aquestes ciutats complementarà el que l'any passat es va poder extreure de les polítiques de transport i circulació exposades pels responsables d'aquestes matèries a Berlín, Roma, Londres, Boston i Nova York. 'Ens trobem immersos en un procés de canvi i transformació en la cultura dels desplaçaments urbans. Cal afavorir els modes alternatius a l'automòbil per consolidar el model de ciutat densa, policèntrica i de serveis que sigui més racional, humana i sostenible', es pot llegir en la presentació. L'objectiu del cicle és conèixer l'estat de la qüestió i les polítiques de mobilitat de les grans ciutats i promoure el debat sobre les mesures en el si del Pacte per la Mobilitat i en l'opinió pública en general. Les xerrades estan adreçades a entitats i associacions del Pacte per la Mobilitat, a polítics i directius de l'administració local, a professionals i empreses del sector i al públic en general.
> 'La mobilitat a Lima', dilluns 2 de febrer, amb Juan Carlos Zurek Pardo Figueroa, regidor metropolità de transports i trànsit de Lima. > 'La mobilitat a Ginebra', dilluns 8 de març, amb Frédy Wittwer, director de l'Oficina de Transport i Circulació de Ginebra. > 'La mobilitat a París', dilluns 5 d'abril, amb Phillippe Cauvin, director de l'Agència de Mobilitat de París. > 'La mobilitat a Milà', dilluns 10 de maig, amb Stefano Riazolla, director de planificació del Trànsit de l'Agència Milanesa de Mobilitat i Ambient. > 'La mobilitat a Chicago', dilluns 7 de juny, amb Miguel d'Escoto, comissionat de transport a Chicago.
El cicle es fa a la Fundació CIDOB (Elisabets 12, 08001, Barcelona) a les 19 hores. Cal formalitzar la inscripció a suport@suportserveis.com.

Relacionats

Butlletí