Municipis del Bages comencen a aplicar una taxa justa de residus

Font: Consorci del Bages per a la Gestió de Residus

15/02/2024 - 16:36

Enguany en alguns municipis del Bages s’implantarà la taxa justa de residus: Sallent i Fonollosa ja han aprovat l’ordenança pertinent i estan ultimant els detalls per a l’aplicació d’aquesta taxa, amb la col·laboració del Consorci del Bages.​

La nova taxa diferenciarà entre les llars que estan participant del sistema de contenidors tancats i les que no ho fan. Les llars que obrin més de 30 dies/any el contenidor d’orgànica i més de 6 dies/any el de resta es considera que estan participant correctament del sistema i, per tant, tindran bonificacions en el rebut d’escombraries a partir de l’any vinent i pagaran menys que les llars que facin menys obertures d’aquests contenidors.

 


 

Municipis: 
Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Article

A partir de l’any 2025, tots els municipis hauran de tenir taxa diferenciada i no deficitària de residus que permeti implantar una taxa justa segons el comportament de cada llar en la gestió de residus. Sallent, conjuntament amb el Consorci del Bages per a la gestió de residus, implantarà aquest nou sistema a partir del 2024.

Notícia

La recollida de residus amb contenidors intel·ligents s’iniciarà aquest juny als barris de la Balconada i Cal Gravat de Manresa.

Article

Del 5 a l’11 de maig i en el marc de la celebració de la Setmana Internacional del Compost (International Compost Awareness Week – ICAW2024) diverses deixalleries del Bages o del Vallès Oriental oferiran compost gratuït provinent de les restes orgàniques.

Butlletí