#CanviClimàtic #Contaminació #Atmosfera #Gasos

Acte

Conte en format telemàtic

30/01/2021 - 11:00
Conte telemàtic
Notícia

En les pròximes dècades la humanitat s’enfronta a un dels reptes més complexos de la seva història. «Després de la fi del món» és un assaig espacial sobre el present i el futur de la crisi climàtica: un viatge als paisatges del planeta Antropocè i una conversa amb els humans i els no-humans del 2100. La mostra, comissariada per José Luís de Vicente, es podrà visitar del 25 d’octubre al 29 d’abril de 2018 al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona.

Article

Què és l'ozó troposfèric?

L'ozó és un gas que es troba de manera natural a l'atmosfera. En ocasions pot trobar-se en concentracions superiors a les habituals i en aquest cas, pot ser considerat un contaminant atmosfèric. La seva concentració és màxima a uns 20 km d'altura, dins de l'estratosfera. És l'anomenada capa d'ozó, que protegeix els éssers vius de les radiacions ultraviolades (raigs UV) procedents del sol i per tant és beneficiosa per a nosaltres.

D'altra banda, l'ozó també es troba a la capa de l'atmosfera més propera a la superfície terrestre - l'anomenada troposfera, que comprèn el tram d'atmosfera entre el sòl i uns 10 km - Aquest ozó s'anomena ozó troposfèric.